• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Днес минах през Кауфланд и гледам 50% промоции на доста стоки. Зърнах и мултицети - DT-830B, които от цена 8.99лв. в момента бяха пуснати на 4.49лв. Взех един да ми стои в колата. Имам още три мултицета вкъщи, които показват на 99% еднакви показания сравнени помежду, като разбира се не съм ги взел за пет лева като този, който купих сега. Та този Кауфландския дава сериозни отклонения. Например 12V акумулатор измерен с другите мои мултицети показва 12.56., а с този 12.30V(който си има представа от авт. акумулатори знае, че това е доста подвеждащо за определяне степента на зареденост или за реле регулатора дали е изправен). Напрежението в контакта измерено с другите уреди е - 230V, а с този варира постоянно между 231-221V, ей така ходи си плавно нагоре надолу иди го разбери колко е точно :lol: Разглобих го с надеждата, че ще го настроя от потенциометрите вътре, да ама то такива няма :lol: Сложих му обратно батерията като съблюдавах полюсите й както е описано на корпуса и...нъц няма никой...оказа се, че и поляритета е обърнат и не отговаря на обозначението, обърнах батерията обратно на това, което пише и тръгна...абе сбъркана работа отвсякъде.
Та ако някой, който чете тази тема и си е взел такъв, да си има едно на ум и да не се надява на точност конкретно на тези Кауфландски мултицети на промоция - могат да ви подведат. Стават само за - "тука има, тука няма" :-D
Последна промяна от DMN на пон яну 14, 2013 4:01 pm, променено общо 1 път.
stancho123 - специалист
Имам още 2 мултицета...
Преди 5мин се върнах с 3-ти от Кауфланд и така. :lol:
Принципно най-вече ми трябва за измерване дали е заземен контакт или удължител дали е свързано всичко.
Като го включа в такъв режим другите като допра кабелите червения и черния пищят и дават там някакви показания и аз разбирам ,че има заземяване.Някой с този може ли да ми каже как да го направя ,защото нищо не става... :?
ПП Треснах го и започна да отчита ,показанията са горе долу както на другите мултицети.
Само че не пищи като даде на "късо" има ли някаква настройка?
Всички други в режима за проверяване на диод като се допрат кабелите почват да пищат за да ти дадът сигнал...
VLADO66 - майстор
От Кауфланд сирене се купува бре,какви мултицети :x
nikolson - майстор
Ще извиняваш, ма и сиренето им е...
stancho123 - специалист
Хората който са го купили моля за помощ...ако знаят нещо!
radius - майстор
Еми за 5 лева , толкова. То има и едни фазомери абсолютни ментаци по магазините, но там поне им забраниха да им казват фазомери и ги водят отвертки ( ама с лампичка :lol: ).
DMN - майстор
stancho123 написа:
Само че не пищи като даде на "късо" има ли някаква настройка?
Всички други в режима за проверяване на диод като се допрат кабелите почват да пищат за да ти дадът сигнал...
Не колега, няма настройки за това, просто си нямат зумер и затова не се чува звук - такъв е модела :)
estqwerty - специалист
:) аз си взех мултицетче - цел батерия за кантарчето ми, по-евтино излиза от батерия 9V или с лев отгоре макс. ако е маркова батерията дори съм на далавера :)

по принцип ако си пазиш касовата бележка и кутийката можеш да отидеш и да им върнеш стоката. аз съм връщал енергоспестяваща крушка с оправданието че просто не ми харесва как свети, опъват се и искат да вземеш същата, но като се опънеш и ти ти връщат парите парите.
galin56 - специалист
Ами то за 4-5 лв. както вече казаха толкова. Това е само за домашна употреба където я потрябва веднъж в месеца я не. Да видиш някое съпротивление, напрежение и т.н. И всички стойности са ориентировъчни. И аз съм си взел такъв. Иначе има и мултимери по 250-300лв и нагоре със сертификат за калибрация от метрологична лаборатория който струва и той 80-90 евро и важи за 1 година. Ако искаш догодина пак. Имаме и такъв на работата. Аз не искам, не вярвам и ти да искаш да работиш с такъв у вас, защото не вярвам грубо казано една месечна заплата в годината да ти отива за мултимера, така, че не се оплаквай ами си мери когато ти потрябва и винаги имай едно наум че стойностите от такъв мултимер са само ориентировъчни.
bulhomes2 - майстор
Ако си пазиш касовата бележка - до 7 дена (дали пък не бяха 3) можеш да им го върнеш, без да се обясняваш защо.
  • 1
  • 2

Тема "Мултицет от Кауфланд - внимание!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: