• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
phoenix - специалист
200лв.... на апартамент 80 квадрата, ама 100% отопляем, понеже са усвоени коридорите и кухнята е там сметката е точно 100лв, без да се спира с Дайкин фтх50. Това е с бойлера и пералните и всичко...
Малко множко ми се струва твоята консумация.
kuuuuuul - майстор
Здравей, phoenix най после се появи. :partyman: :partyman: Вярно че не е много малко (но е по добре отколкото с пелети), сега съм в началото и все още оптимизирам нещата,а като включа и другия етаж се надявам да стане по ефективна.все пак е доста мощна само за единия.Можеш ли да ми пратиш линк от онова трифазно безжичното електромерче,че съм го загубил.Ако имаш някакви идеи за подобряване на настройките,помагай.Вече открих от къде се задава разликата м/у вкл. и изкл. и сега съм задал 10гр лошото е че го открих след като неуспешно(заради хистерзиса) пробвах с датчик в стаята ,като ми остане време ще пробвам пак.
Тук са графиките https://cosm.com/feeds/86384
kuuuuuul - майстор
Днес 9.1.2013 за последните 24ч разхода е 16кв нощ. и 28кв дн.= 7,85лв при тем. от 0 да -10гр в стаята под 21гр не пада през ноща разхода до 2.1кв/ч. през ноща цикъла на работа е 24/20мин.Пробвах с промяна на скороста на помпата на 1ск. дебита падна на 0,7м3/ч но разхода се увеличи,на 2ск. дебита е 1.0м3/ч и е почти същия като на 3ск. 1.2мч/ч,за сега го оставям на 2ск. защото не забелязвам разлика в харченето :? Това което си мислех че е за разликата м/у вкл. и изкл. нещо ме съмнява,как точно се превежда това?
L2- Temp. difference be compressor start temp. preset water tank temp. :?

Прикачен файл

9.1.2013 ot 0 do -10gr 1.84kw-h 24-20min obsto 44kw=7.85lw.JPG
2v6 - майстор
phoenix написа:
200лв.... на апартамент 80 квадрата, ама 100% отопляем, понеже са усвоени коридорите и кухнята е там сметката е точно 100лв, без да се спира с Дайкин фтх50. Това е с бойлера и пералните и всичко...
Малко множко ми се струва твоята консумация.
Блазя ви за електромерите :)
Тук, в западна България явно не пускат такива промоции...
Имам 100 лв сметка за ток лятото, без използване на охлаждане, а има и слънчеви колектори...

На теб как ти се струва, каква температура поддържа съседа ти отдолу?
kuuuuuul написа:
Днес 9.1.2013 за последните 24ч разхода е 16кв нощ. и 28кв дн.= 7,85лв при тем. от 0 да -10гр в стаята под 21гр не пада през ноща разхода до 2.1кв/ч. през ноща цикъла на работа е 24/20мин.Пробвах с промяна на скороста на помпата на 1ск. дебита падна на 0,7м3/ч но разхода се увеличи,на 2ск. дебита е 1.0м3/ч и е почти същия като на 3ск. 1.2мч/ч,за сега го оставям на 2ск. защото не забелязвам разлика в харченето :? Това което си мислех че е за разликата м/у вкл. и изкл. нещо ме съмнява,как точно се превежда това?
L2- Temp. difference be compressor start temp. preset water tank temp. :?
Това е температурната разлика между зададената за водата и момента, в който да стартира компресора.
Каква най-малка стойност може да зададеш за този параметър ?
kuuuuuul - майстор
L2- от 3 до 18гг
L1 - Temp. differentce between wate tank real temp. and displaytemp. :? ot 0 do 15gr
kuuuuuul - майстор
Днес 13.1.2013 тем. паднаха до -11гр разхода се вдигна на 2,3кв/ч и цикъл на работа 31/11мин.Сложих и два датчика на фреона.

Прикачен файл

13.1.2013  -11gr. 31-17min.JPG
13.1.2013 -11gr. 31-17min.JPG (109.13 KиБ) Видяна 3462 пъти

Прикачен файл

13.1.2013 -11gr. freon.JPG
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
L2- от 3 до 18гг
L1 - Temp. differentce between wate tank real temp. and displaytemp. :? ot 0 do 15gr
Явно L2 е хистерезиса за управление на водата в бойлера (когато се използва за греене на бойлер).

L1 пише, че е за корекция на това, което ти показва на дисплея.

Сензора s6 TP- при датчика за термопомпата ли е монтиран?
Има ли разлика между неговото мерене и показваното на дисплея на термопомпата?
kuuuuuul - майстор
Двата сензора са на едно място,не съм забелязал някакви разлики :?
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Двата сензора са на едно място,не съм забелязал някакви разлики :?
Значи не е необходимо да променяш L1.
Според мен трябва да увеличиш L2 за да работи на по-дълги интервали.
Повече от 1-2 включвания на час ми се струват вредни и за амортизацията на компресора, и за консумацията.

Засече ли топломера?
kuuuuuul - майстор
Вдигнах разликата L2 на 15гр и водата на 40гр и се получи голяма промяна,работи 20-25мин и почива 40-70мин.Забелязвам че се регулира сама в зависимост от тем./над 5гр./ вън и намалява консумацията до 1кв/ч.Копа се движи окол 2/според топломера :? /За последните 4 дни средната консумация е 1,28кв/ч=22ст/ч=5,22лв/ден.Няма да местя датчика в стаята защото и така се поддържа една почти постоянна тем. от 21гр. и жената ходи по къс ръкав :shock: ,а преди и беше студено.

Прикачен файл

19.1.2013 1den 1.29kwh.JPG
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Термо помпа въздух-вода на Kuuuuul" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: