Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
angelfilev - специалист
zimel написа:
Luiji написа:
Мерси брат :-D =D>
Това, което никой не ти каза по-горе е, че докато четеш учебниците (книгите по-горе) много неща няма сам да можеш да разбереш и проумеш.

Тогава ти трябва човек, който да може да ти ги обясни.

"Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо."
А.Айнщайн

Че това дете ли е? Патката му няма място в гащите, а го глезите. :)
Johny - майстор
hidrazin написа:

Сега пък аз да ти задам един въпрос. Казваш че електрониката я учите за първи семестър? Това означава че учиш в някой ВУЗ.
А питаш как да измериш ток. Нещо не ми се вързва. Доколкото си спомням за ток, напрежение ... се учи още в седми клас по физика.

Сега искаш да ми кажеш че образователната система у нас се е сринала и във ВУЗ-овете влизат студенти които
са пропуснали дори основното си образование? :? Възможно е. Като гледам какви ги пишат по форумите.
Нищо лично. Успех с развитието, но от мен да знаеш - Интернета не може да замести учебниците и часовете в училище.
:partyman:
Не следя темата , но това ми направи впечатление и... не си прав. Това, че са учили нещо по физика съвсем не значи, че са имали практически занимания - поне в наше село. Не съм им гледал програмата дали въобще им се полагат такива.
Синът ми е в 10 клас и пак учат електричество по физика, но практически упр. пак нямат. Справя се почти без моя помощ, но не защото много разбира, а защото си е научил формулите. За 40 мин. нищо не научават. Не питат защото нямат време да им отговарят. Изпитват ги с тестове, че е по-лесно и бързо. Не е като едно време на дъската, че дори да не си разбрал - да ти го обясни даскала или този, който знае повече.
Едно време имаше центрове за ТПО/Трудово-политехническо обучение/. Учехме ги в 8 клас да спояват, правехме удължители, разклонители и т.н. Учеха стругарство, момичетата - шев и кройка, момчетата - дърводелство. И всичко това с реални машини. Като те удари ключа за патронника на струга, ще свикнеш да го вадиш от гнездото преди да включиш :lol:
И така до 10 клас нещо практическо учеха. Часовете бяха по 5 и рядко 6 на ден. Сега са по 7 и рядко 6, но са по 40 мин. и не учат в събота, по-точно не ходят на училище.
Само че като изплющя с линията по масата и не смеят да шукнат... А сега, ако му се скараш ще те уволнят или ще дойде баща му да те бие.... И никой не му е зор.
В немската гимназия се влизаше с много четене и изпит, а сега влизат по бал и най-низкият беше - колко мислиш ... 22.00 !!! Това са 4 четворки и всичко друго тройки, защото като цяло няма кандидати, по-точно деца няма.

Това е тъжната действителност.
hidrazin - майстор
Johny написа:
Не следя темата , но това ми направи впечатление и... не си прав. Това, че са учили нещо по физика съвсем не значи, че ...........
Това е тъжната действителност.
Ще се самоцитирам :-D
hidrazin написа:
:? Ужасна ужаст !!! :shock:
Значи наистина вече на нищо не ги учат в училище и образователната ни система е само на книга.
Няма тогава за какво да се чудя като чета във форумите мнения граничещи с ...
Това, че не съм прав го разбрах, за мое съжаление. :cry: Нямам поглед на какво ниво е образованието сега. Явно е заминало по дяволите.
Много жалко. Имах такива подозрения по косвени признаци и не ми се искаше да повярвам но фактите са неоспорими.
Наистина е много, много тъжно. :sad:
Luiji - напреднал
темата ми изгуби смисъл и за това ще продължа да следя твоята тема soton.Бях за известно време изгонен от форума.Когато се прибера въвъ вкъщи ще продължа да се занимавам
MamaMy - майстор
rum_sz написа:
...
Тази схема ми се струва много грешна като концепция. някой да не се подлъже по нея :?

Тема "Идеи за развитие на начинаещи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: