• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
dbitzepsa - напреднал
npnconstruction написа:
Може би не се изразих правилно, от изолация, разбира се че няма смисъл тогава когато няма разлика в температурите. Все едно да тръгнем да изолираме разни колони, пиластри, козирки и тн. (изключвам случаите, когато слагаме 2 см изолация за изравняване преди мазилка). В конкретния случай, човека пита дали има смисъл да продължи изолацията до долу, аз лично смятам че така ще е по-добре. Но за да се каже точно, може би ако има приложени снимки ще стане най-ясно каква е картинката.

Прикачен файл

789456123.JPG
Ето я въпросната стена,показал съм горе-долу нивото на стаята ;)
789456123.JPG (87.98 KиБ) Видяна 2363 пъти
npnconstruction - специалист
Като гледам снимката има и някакъв цокъл. Може би е най-добре да докараш изолацията до нивото на цокъла, но в крайна сметка би могъл да я направиш и само до червената линия, като е най-добре да е малко по-ниско от нивото на плочата. А долу под самите стаи, предполагам има някакво помещение тип сутерен или мазе, където вероятно никой не живее?
dbitzepsa - напреднал
Нищо няма долу (под стаите си е пръст) ....Така е построена къщата на по високо ниво не знам защо ;) А този цокъл дето се вижда от другата страна не ми е проблем,там разликата е мн. малка,и ще бъде изцяло еднаква дебелина.Само за тази широката част се колебая.Защото около 2м надолу и дължина около 4м и нещо си е стена и пръст ;) Но друго сега забелязах на снимката,че по стената има ясни петна на влага (под стаята) Май ще е по добре еднаква дебелина да бъде,че тази влага може да създаде проблеми за напред.... ;) Вие как мислите ?
npnconstruction - специалист
По-добре направете изолация до цокъла една дебелина (промерно 5 см), по този начин и влагата ще се запечата.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: