Всичко за дърводелството
griffin - майстор
За шлайфане на самия профил има едни габички с шкурка дето продават :-) тва ти е най лесното :-)
После като лакираш след 1 или 2-рата ръка може да удариш много ситна шкурка над 500-600 или има едни метална вата ама в БГ не знам дали я има по железариите :-)
ribnikolaevi - майстор
griffin написа:
За шлайфане на самия профил има едни габички с шкурка дето продават :-) тва ти е най лесното :-)
После като лакираш след 1 или 2-рата ръка може да удариш много ситна шкурка над 500-600 или има едни метална вата ама в БГ не знам дали я има по железариите :-)
Ако съм те разбрал правилно, предлагаш ми да шкуря на ръка. Паркетаджиите какво мислят? Има си ръбчета между паркетините, доста ръчен труд ще падне при този вариант.
kalpev - специалист
За домашни условия, заглаждането можеш да го направиш с виброшлайф. Работи се по-бавно с него, но резултата си заслужава. Започваш от по-едра за ръбчетата към по-ситна шкурка. Лентовият шлайф има нужда от сигурна и умела ръка при воденето, защото оставя бразди, ако случайно задълбаеш. Може и да ги комбинираш - първо лентов внимателно за по-големите неравности, после вибро.
nikolson - майстор
Плоската страна с виброшлайф, не лентов, профилчетата с гъба или тел:
http://www.gubra-bg.com/product.php?id_product=62
griffin - майстор
Пич не разбрах че искаш плоско да шкуриш мислех че само профилчетата.
Иначе най много смъква лентов ама него бих ползвал ако има подравняване някаде, примерно нещо стърчи 3-4 мм, после като производителност е орбиталния шлайф добре е за големи повърхности, след това обикновенния вибро шлайф той сваля най бавно. За профила варианта е спец шлайф на фестоол има продават такива заедно с спец полиуретанова подложка която може да я подпилиш спрямо профила си но едва ли ще скокнеш на това че шлайфа е кам 300-500 лв мисля подложката която е за всеки определен профил не знам колко струва, и другия вариант е както казах или гъбки с шкурка или метална вата виждал съм 4 номера поне.
ribnikolaevi - майстор
Явно без снимка не съм обяснил много добре. Ще снимам и ще кача снимка, да обясня за какво точно става въпрос.
ribnikolaevi - майстор
С виброшлайва се получи, шкурка 60 като начало ...
Прикачен файл:
Перваз със стегите.JPG
Прикачен файл:
Перваз.JPG
Тия дни се надявам на развитие по темата ...

Нещо като на схемата се надявам да стане накрая
Прикачен файл:
Детайл перваз.jpg
parketmilanov - специалист
шлайфането най -лесно и качествено ще стане с ексцентрик шлайф /ако е закачен и за прахосмукачка няма да вдигне и прах даже/ последователност на шкурките 30/40/60 /кит60 с чистите трици от60ти номер /60/ 80/100/120/ 1ва ръка лак /240шкурка на ръка леко по посока на фладера. или ако те мързи с ексцентрика но много внимателно / 2ра ръка лак пак 240 и финална ръка ,
ако имаш някой приятел с пистолет най добре е е даги пръсне ,за да стане в мебелно качество /
паркета се гледа от 140,160 см и по стандарти са допустими несъвършенства ,докато подпрозоречния перваз си е почти на нивото на гърдите.
единственото което мисля че трябва да помислиш освен с този ЦД профил да го залепиш и диблираш ако си решил по този начин ,иначе има голяма вероятност да ти зейнат на снадката фуги от над 1мм.
по лесния вариант според мен е подлепката да я залепиш отдолу под основната плоскост и пак разбира се да фрезоваш.
но това си е въпрос и на вкус и на цвят:)
поздрави и успех....!!!
ribnikolaevi - майстор
Благодаря. Точен и професионален отговор.
За подлепката - така както казваш ще е, но като снимах ги бях хванал в грешното положение, затова направих скицата върху тази снимка.
Иначе наистина с прахосмукачката едва замирисва на стърготини.
Под ламаринения профил мисля да пусна и ОСБ (имам останало), да стане по-недеформируемо.
EDI - майстор
Сглобката я направи с бисквитки или с домино, да нямаш проблеми само с лепилен шев.

Тема "Фрезоване на подпрозоречен перваз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: