• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
marian1 - майстор
Здравейте колеги :) стигнах момента в който да си изградя "стена" пред стената - на 5 см пред основната стена искам да си изградя малка стеничка и да я "облека" в имитация на камък. Идеята ми е, да осветя тази цепка която ще се получи между двете стенички. Моля за идея как и с какво - необходимо ми е да осветя 6.4м с непрекъсната светлина, за сега мисля в бял цвят светлина.
gogata1987 - специалист
ferrari4456 написа:
Лед лента :)
В допълнение към колегата - вземи си пълноцветни диоди. Мисля си, че ще е още по-добър ефекта. :)
marian1 - майстор
Моля за повече подробности, за това питам тук - нямам си грам идея от подобни неща :stock2:
MrMurdjo - майстор
Ами трицветна (RGB) светодиодна лента, с един контролер към нея дава възможност да се сменят цветовите нюанси - от бяло до комбинация в цветовата гама или до чист цвят от трите.
Имам тук един приятел, който се занимава с такива неща точно, ще го питам утре за ленти и контролер. Колко процепа реално ще има?
Преди време ходих да помагам за едно осветление на ниши в хол, че не се получаваше синхрон в цветовете и там видях това. А иначе причината беше, че китайците бяха запоили зеления, червения и син кабел както му дойде към лентите и ако едната свети нежно лилаво, другата излъчва нещо съвсем различно :)
marian1 - майстор
Ами за момента проекта е да е под формата на буквата П пода няма да осветявам - дължина към 6.5 - 6.8м - може ли да питаш и за цена щом имаш приятел който се занимава с това? Благодаря!
MrMurdjo - майстор
По обяд обикновено пием по кафе с него, та ще го питам утре.
marian1 - майстор
#-o Вече приятелката ми го коригира :lol: 2 х 2.5 метра ... дано го прочетеш на време.
MrMurdjo - майстор
Ами освен две ленти по 2.5 м, ще ти трябва контролерче и захранващ блок. И съответно тези неща е хубаво да се скрият някъде там между двете стени.
Човекът обеща да сметне ориентировъчно колко би излязло.
marian1 - майстор
Ще чакам цената, адреса и няма да затварям "стената" за да прибера нещата ....
  • 1
  • 2

Тема "предложете с какво да си осветя ( очертая) стената?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: