• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan - Дървен философ
До девиатора стигат три кабела - достатъчни са :)

Втория бутон в горната схема лесно може да се замени с обикновено реле...
bulhomes2 - майстор
В случая Свтльопич зор ще го направи, защото няма да може да прекара още кабели до ключовете на девяторите (тук говорех за сдвоения бутон, но сега виждам поста ти). Ще си трябва още едно реленце за 3,5 лв... Ще трябва да се преправи и връзването на ключовете като сменят с бутонни. Но не е трудно.
Изображение
Последна промяна от bulhomes2 на вт яну 15, 2013 2:42 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
moimoimoi
Въпросът за реализацията опира до изпълнението на инсталацията сега,което до този момент не знаем.Как и къде в кутии са направени връзките.
Това,което би трябвало да ни е известно е че :
Към всеки девиаторен ключ трябва да има три проводника - два правят връзка между двата ключа,а третият в единия ключ е фаза, която чрез втория ключ трябва да се изпрати към лампите.Нулата трябва да е директна към лампите.
За управлението на стъпковото реле са неоходими два проводника в паралел от всеки бутон.
Последна промяна от fikata на вт яну 15, 2013 2:44 pm, променено общо 2 пъти.
bulhomes2 - майстор
Прикачен файл:
Graphic2.jpg
Graphic2.jpg (37.51 KиБ) Видяна 1978 пъти
Лесно е да се преправи.
управлението е по един кабел - фазата, нулата си я има при лампите....
fikata - майстор
bulhomes2
помисли още по тази схема за разликата между ключ с две устойчиви състояния и бутон с едно устойчиво състояние
Или с други думи казано лампата ще свети само когато бутона е натиснат.
И още нещо: нормално всеки бутон е един н.о. /нормално отворен/ контакт с изключение на "стоп"
бутона.
Абе най добре си изтрий схемата "девЯтори с бутони" за да не се заблуди някой и да тръгне да я прави.
Последна промяна от fikata на вт яну 15, 2013 4:12 pm, променено общо 3 пъти.
Няколко пъти се писа, че ключовете ще се заменят с бутони като тези за стълбищен автомат от същата серия...

Ако при една от лампите може да се докопа кабела между девиаторите - ще стане работата...
bulhomes2 - майстор
Какво да мисля? В долния случай вляво съм оставил лампата, за да не повтарям цялата схема на Торбалан. Какво не ти харесва? Мисля, че е ясно, че бутоните ще свързват само несъдеинените линии. В резултат на това, който и бутон да натиснем при лампата (бутона от схемата на торбалан) ще имаме само еденичен импулс.
обаче трябва и постоянна фаза при лампите...
fikata - майстор
bulhomes2 написа:
Какво да мисля? В долния случай вляво съм оставил лампата, за да не повтарям цялата схема на Торбалан. Какво не ти харесва? Мисля, че е ясно, че бутоните ще свързват само несъдеинените линии. В резултат на това, който и бутон да натиснем при лампата (бутона от схемата на торбалан) ще имаме само еденичен импулс.
Ами не ми харесва,защото схемата ти за девЯтори, извадена от контекста на темата за управление на осветление със импулсно реле, някой може да си я копира като му хареса,че вместо девиАторни ключове може да ползва бутони.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Два кръга на девиатор, дали е възможно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: