• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
juvigy - специалист
И боша и девалта са корави машини - да ги пробва и двете на 1 дъска и която му ляга повече в ръката нея да взима.
reingar-x - специалист
Пробвах ме ги и трите по-принцип повече му хареса деволта,защото изглеждал по-железен,за мен понеже и трите са втора ръка стои въпроса колко е скъпа поддръжката?Някой ползвал ли е макитата да каже как стои въпроса при нея?
ZEDYCUS - майстор
Макитата я взех същата по миналата година, засега има за смяна само ролката за ножа(взех я втора ръка) за която ми казаха сума около 35 или 40лв не помня. Друго не ми се налагало да ремонтирам. Ползвам я за рязане на плотове сравнително рядко, с хубави ножчета няма никакво напрежение я ръката. :partyman:
reingar-x - специалист
Аз също харесвам макита заради по-лесното обслужване и по-евтини части,но това е мое мнение.При теб как се държи колега държи ли на продължителна работа,криви ли среза то ясно,че зависи и от ножа де?
ZEDYCUS - майстор
При продължително рязане, загрява редукторната кутия(двигателят си е студен), но това е нормално според мен. Ряза е прав, ако сложа по дебело ножче, с по тънките за криволинейно рязане си се получава леко изкривяване. Но аз не съм сменил още ролката, имам доста луфт в нея, та кривенето може и да е от нея, не съм сигурен. Използвам го само за груби рязове, по точните рязове вече с циркуляра.
the_play87 - специалист
И аз имам райдер от кауфланд е няма таквас гадинка. Рязал съм греди 12x12 см. с 5 см. ножче (което бе в комплекта) :snakeman: скъсил съм сандвич панели 50бр. пак с ножчето от комплекта :-D сега си взех ножчета на topmaster ще правя разпалки имам към 6 кубика дъсли от една постройка дето съборих с верижен ел.трион пак райдер :snakeman:
reingar-x - специалист
Колега как ги улучвате тия райдери да са здрави,колкото пъти допирах до тая марка все удрям на камък.Хвалиха ми техните ъглошлайфи,купих си два малки рекох си не давам много пари за марково ми заминаха си .И на мен ми се иска здрав инструмент за малко пари но няма. Това не значи,че скъпите и утвърдени марки не се чупят и при тях има доста боклук.
kalpev - специалист
reingar-x написа:
Това не значи,че скъпите и утвърдени марки не се чупят и при тях има доста боклук.
Дам, като зеления БОШ...
reingar-x написа:
Аз също харесвам макита заради по-лесното обслужване и по-евтини части,но това е мое мнение.
+1
nikolson - майстор
the_play87 написа:
И аз имам райдер от кауфланд е няма таквас гадинка. Рязал съм греди 12x12 см. с 5 см. ножче (което бе в комплекта) :snakeman: скъсил съм сандвич панели 50бр. пак с ножчето от комплекта :-D сега си взех ножчета на topmaster ще правя разпалки имам към 6 кубика дъсли от една постройка дето съборих с верижен ел.трион пак райдер :snakeman:
Я пак за 12см греди с 5см ножче, че не вдянах...
the_play87 - специалист
Прави се с чалъм :-D въртиш гредата и накрая един чук и готово :wink:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: