Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladko_db88 - напреднал
Здр.,на всички имам въпрос.В момента имам изградена инсталация на твърдо гориво,отоплявам 260м2 с 14 панелни радиатора 1400- h500.Имам още един етаж,който не е свързан в момента с площ 120м2. Интересуваме дали с котел на пелети "Пелетерм 30",ще е достатъчен?
Благодаря ви предварително!
syncho - майстор
Много зависи от изолацията, която имаш, но дори и с добра изолация ще си малко на косъм, ако изобщо ти стигне.
vladko_db88 - напреднал
С изолацията съм перфектен.Ти какво би ми предложил и какъв ще бъде разхода?
syncho - майстор
Разхода ще бъде толкова, колкото искаш да ти е топло. Най-добре търси котле поне 40кВ, 46кВ. Казвам ти ги тези мощности, защото с такива мощности са котлите, които ги има на пазара. А това какво да ти препоръчам зависи от това колко пари ти се дават за котел.
filmatoplo - майстор
vladko_db88 написа:
Здр.,на всички имам въпрос.В момента имам изградена инсталация на твърдо гориво,отоплявам 260м2 с 14 панелни радиатора 1400- h500.Имам още един етаж,който не е свързан в момента с площ 120м2. Интересуваме дали с котел на пелети "Пелетерм 30",ще е достатъчен?
Благодаря ви предварително!
Здравей сега с какъв котел си.
vladko_db88 - напреднал
soliteh 69кв и съм доволен.22-25гр разход 3.5т домбас и 10м3 дъб.
filmatoplo - майстор
:? Странно с това гориво излиза че ти трябва за 100 дни зима , мощност на ден за 1 час само 12 киловата .
vladko_db88 - напреднал
Да никои не вярва :? Но е така и тук зимата е 6 месеца.
vladko_db88 - напреднал
Е и за въпроса по горе.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще ти стигне 30кВт Пелетерм - ако бачка на максимална мощност ще ти харчи по 5 (пет) тона пелети на месец - наемаш ли се да го храниш и мислиш ли, че ти трябва по-голям?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: