Така. Да се похваля днес пристигна двупроводния сензор, който поръчах през Ebay и да не ми е уруки, но изглежда, че тоз жълтур май наистина си върши работата. Пуска и спира спокойно 3 луминисцентни ринга с баласт. Има два режима за управление ако се съди по надписите му за флуоресцентни лампи и за енерго спестяващи. Мен малко ме съмнява това, защото все си мисля, че въпросните две лампи са сходни и все са индуктивни товари. По-логично е двата режима да са за индуктивни товари (флуоресцентни, енергоспестяващи) и за резистивни - такива с нажежаема жичка. Но както и да е не съм особено компетентен, та може и аз да греша. Има си регулировка за интервала на светене и за прага на осветеност, при който да пали лампите. Хубавото е, че може да се настрои да пали лампата и при сравнително светло помещение, каквато беше и моята нужда.
Интересното е, че и този сензор при изключено напрежение има остатъчен пад на напрежение от около 1 Волт върху баласта. което може би е нормално. Явно тиристорът не може и не трябва да бъде напълно запушен (някъде четох, че благодарение на това се захранва електрониката на баласта).
Както вече казах не съм особено наясно, но важното, а и хубавото е, че май си реших проблема - сега при изключване ламбите не мигат като на бесна чалготека. И не ми правят тест дали съм епилептик
Интересното е, че и този сензор при изключено напрежение има остатъчен пад на напрежение от около 1 Волт върху баласта. което може би е нормално. Явно тиристорът не може и не трябва да бъде напълно запушен (някъде четох, че благодарение на това се захранва електрониката на баласта).
Както вече казах не съм особено наясно, но важното, а и хубавото е, че май си реших проблема - сега при изключване ламбите не мигат като на бесна чалготека. И не ми правят тест дали съм епилептик