Съвети за начинаещи готвачи.
bulhomes2 - майстор
Абе сега и аз го загледах. Първо Филма е пуснал тая в "Готварство", а после Стив другата в "Направи си сам", но наистина е по-добре да се обединят.
stiv1961 - майстор
Филма пусна тема в "Готварство" и аз тогава писах, че ще съм първия във форума, който ще направи валандара... макар, че идеята не е моя а на негов познат от офроуд- форума :)
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Филма пусна тема в "Готварство" и аз тогава писах, че ще съм първия във форума, който ще направи валандара... макар, че идеята не е моя а на негов познат от офроуд- форума :)
Ти кво сега бягаш от почерпка ли :lol:. Няма значение кой къде е пуснал, важното е че темата за Валандъра е много добра и доста се увеличиха притежателите на този прекрасен уред. Аз вече съм с два, един в бойната готовност за риболов, а другият за двора на село :lol: Ха :drinkers:
stiv1961 - майстор
Stefan_62 написа:
Ти кво сега бягаш от почерпка ли :lol:. Няма значение кой къде е пуснал, важното е че темата за Валандъра е много добра и доста се увеличиха притежателите на този прекрасен уред. Аз вече съм с два, един в бойната готовност за риболов, а другият за двора на село :lol: Ха :drinkers:
Не бягам :) , сега като има вино и мезе съм много як :-D . И аз вчера се сдобих с още един диск- ф46 см. срещу 10 лв. от един пункт за скрап.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Не бягам :) , сега като има вино и мезе съм много як :-D . И аз вчера се сдобих с още един диск- ф46 см. срещу 10 лв. от един пункт за скрап.
Честито, от много глава не боли :drinkers:
filmatoplo - майстор
:) За тези които са наляли вече чаши :drinkers: -
batkotony - специалист
stiv1961 написа:
Прикачен файл:
uok.jpg
А чели ли сте тази констатация:
Идеята е, диска де е работил достатъчно че да се е износил плавно от средата към периферията. Така в средата остава дебел а към краищата изтънява от което би следвало де се нагрява по-равномерно.
Е т,ва му е плюса :)
С ваше позволение силно ще се усъмня в тази теория.По силата на логиката износването на диска би му се отразило на диаметъра,но не и на дебелината.Поне не толкова равномерно и масово(при абсолютно всички износени дискове се наблюдава абсолютно равномерно изтъняване).Моето скромно мнение е,че дисковете са си създадени така...
ПП.Филма,наздраве! :-D :partyman:
stiv1961 - майстор
Виж с,,я, може и да си прав, чисто нов диск не съм виждал, но идеята си остава- огънят е най- силен в средата, към периметъра отслабва :) , хай наздраве, че съм на винце с рибица :partyman:
batkotony - специалист
Наздраве,Стив!Да ти е сладко! :)
Аз мъчим некъв скоч... :partyman:
Stefan_62 - майстор
Значи да обясня, диска фабрично е по тънък в периферията отколкото в средата и това е нормално за по-добра обработка на почвата / нещо като мотиката/. Но като се има впредвид, че работната му част е точно в периферията до към средата, нормално е износването да е основно там и да се получи допълнително изтъняване. Износване по диаметъра почти е невъзможно при положение, че работи в много по-мека повърхност, освем ако не се получи някъкъв удар с твър предмет по време на работа, но и тогава ще е в дадена зона от диска / от рода на подбиване/ , а не по целият диаметър. :drinkers:

Тема "Тиган или барбекю" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: