• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Panzer - специалист
Колега, отвори клапата за вторичния въздух. Горенето ще се подобри малко.
Жоро Георгиев - специалист
Panzer написа:
Колега, отвори клапата за вторичния въздух. Горенето ще се подобри малко.
Котела има две клапи. Едната (за влизщия въздух) се командва от термоглавата посредством лоста и синджирчето, а другата е на изхода и се командва пак с лост (но на ръка) горе в ляво. Коя да отвори? Освен това колегата казва, че температурата на водата е около 90 гр. Какво горене да подобрява още?
Panzer - специалист
Никъде не е казал че водата в системата му е 90 градуса , а че на толкова е настроена термоглавата. Колегата се оплаква че не може да вдигне повече от 60 градуса.
vlad0 - специалист
Ако позволите на един пълен лаик да се изкаже по темата...Възможно ли е водната риза на тоя котел да е задръстена/котлен камък или някаква друга гняс/ и за това да циркулира по-малко вода и съответно да не може да се сгрее колегата?
geniya - специалист
Не може да е запушен, защото проходните отвори за преминаване на водата в глидерите са големи.
plamen8527 - напреднал
Колеги посаветвайте ме какъв стериопр да наредя на таван , колко сантиметра дебелина, какъв да е??? Че проблем при мен са топлозагубите, тези дни температурите на вън са положителни и вътре става 23 градуса а като паднат под нулата трудно стопля.И реших за сега да сложа на тавана на втория етаж стериоипор, а живот и здраве лятото изолация на външните стени. Така, че ако може да ме посаветвате ???
kapanec - специалист
Другото което забелязах е ,- имам такъв термостат които е вързан за помпата но той винаги си седи на 30 градуса настроен, днес забелязах следното на котела термометъра показваше 60 градуса, и започнах да въртя бавно терморегулатор и между 85 и 90 градуса ми изключи помпата, което трябва да значи че водата е между 85 и 90 градуса [-( , тва възможно ли е??? можели термометъра на котела да се е развалил???[/quote]
тук има разминаване погрешно си свързал контактния термостат
dyaneff - майстор
kapanec написа:
Другото което забелязах е ,- имам такъв термостат които е вързан за помпата но той винаги си седи на 30 градуса настроен, днес забелязах следното на котела термометъра показваше 60 градуса, и започнах да въртя бавно терморегулатор и между 85 и 90 градуса ми изключи помпата, което трябва да значи че водата е между 85 и 90 градуса [-( , тва възможно ли е??? можели термометъра на котела да се е развалил???
тук има разминаване погрешно си свързал контактния термостат [/quote]

Прав си с разсъжденията.
В цялата тема ме смущава нещо. Кой е изградил тази инсталация, майстор или самоделка? Как е изчислявана. В единия пост пишеше, че радиаторите са много горещи, може ли да са малко?
Най правилно според мене е инсталацията да бъде прегледана от специалист. Не вярвам да вземе милиони за един оглед.
plamen8527 - напреднал
dyaneff написа:
kapanec написа:
Другото което забелязах е ,- имам такъв термостат които е вързан за помпата но той винаги си седи на 30 градуса настроен, днес забелязах следното на котела термометъра показваше 60 градуса, и започнах да въртя бавно терморегулатор и между 85 и 90 градуса ми изключи помпата, което трябва да значи че водата е между 85 и 90 градуса [-( , тва възможно ли е??? можели термометъра на котела да се е развалил???
тук има разминаване погрешно си свързал контактния термостат
Прав си с разсъжденията.
В цялата тема ме смущава нещо. Кой е изградил тази инсталация, майстор или самоделка? Как е изчислявана. В единия пост пишеше, че радиаторите са много горещи, може ли да са малко?
Най правилно според мене е инсталацията да бъде прегледана от специалист. Не вярвам да вземе милиони за един оглед.[/quote]
Последния майстор който дойде ми каза, че така нямало да топли,че трябвало да съм подменил полипропиленовите тръби с медни. И накрая смята струва - 4000 лв с труда. а иначе системата я правиха преди 5 години- оставиха си ръцете, а уж майстори , след това се прави още един ремонт от други майстори за сума пари. Така че който дойде всеки намира кусури , и предлага друго с една дума да изкара някой лев. Вече смятам да си направя изолация малко по малко и тогава ако не топли ще направя някои корекции по системата. :)
kapanec - специалист
Аз съм със същия котел и съм много доволен в момента помпата не ти работи и за това не ти се загряват равномерно радиаторите или махни контактния термостат или го свържи правилно
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Тема "VIADRUS U22 НЕМОГА ДА СТОПЛЯ КЪЩАТА!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: