• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
eff - напреднал
Можели на монофазен или трифазен ел.двигател като им се сложат магнити в роторите да се превърнат в генератори за ел. ток.Ако някой е правил таково нещо моля да сподели,броя на магнитите,трябвали да бъде еднакъв с броя на намотките в статора.
Junak - майстор
Не ви ли омръзна през няколко дена да пускате подобни теми. Ми почетете малко в раздела. Пък и търсачка има
eff - напреднал
Аз питам за поставяне на магнити в ротора и за тяхната бройка ако има наистина такава тема която отговаря на моя въпрос посо4имия ако мойже аз неможах да открия
a_stoev - майстор
По принцип съм толерантен, ама ти ми идваш в повече.
Намери си първо препинателните знаци на клавиатурата и после задръствай форума с глупостите си. Прегледа ли поне 1-вата страница? Аман от идиоти, дето си мислят как със стар двигател от буклука ще захвърлят енергото!
Ако може някой да заключи темата...
dyaneff - майстор
Спокойно бе Стоев, пести си енергията, нея от енергото не можеш да купиш. :partyman:
eff - напреднал
a_stoev написа:
По принцип съм толерантен, ама ти ми идваш в повече.
Намери си първо препинателните знаци на клавиатурата и после задръствай форума с глупостите си. Прегледа ли поне 1-вата страница? Аман от идиоти, дето си мислят как със стар двигател от буклука ще захвърлят енергото!
Ако може някой да заключи темата...
mitcd - специалист
Що бре? Има няква логика .
Нещо от рода на динамо с въртящ магнит.
Само че двигателите са изчислени за променлив ток.
Мисля че на изхода ще излезе нещо, но колко волта? , колко вата? С какво ще го въртиш тоя ротор?

Я си направи експеримента и сподели за резултата ?
hidrazin - майстор
Що бре ефче? Аз го прочетох и даже съм ти дал линк към такъв фабричен генератор. Mагнити не са необходими в повечето случаи.
И колегата Junak ти даде линкове за четене.
Само дето и мен ме заболя главата докато прочета творението ти. Между другото буквичката Ч, ако си на фонетична клавиатура се намира горе в ляво
на клавиатурата под клавиша ESC.
Пък СТОЕВ ще трябва да черпи:
Първо - че го направи модератор.
Второ - че го нарече идиот=човек пълен с идеи.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на ср яну 23, 2013 11:39 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "ГЕНЕРАТОР ЗА ЕЛ ТОК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: