• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
soteto - специалист
Мой познат се видя в приключения със Стойчев,абсолютно същия проблем като при теб.Смениха шнека и същата работа,скъсяваха го,изгоря мотора и пак нищо.Само казват,че пелетите били некачествени,ама на крив......нали знаеш кво му пречи.

Тръбата на шнека е доста по широка и постоянно се заглавят пелети ,а какъв звук вади не е истина.Намираш подходяща тръба с диаметър колкото пружината да се върти свободно,ако се наложи малко ще я престържеш от двете страни ,демек да стане като втулка.По този начин за сега работи добре.
willow75bg - напреднал
Обади се пак на колегите в Александрис и ги питай за транспортна пружина и ще видиш,че отговора ще бъде друг.
belovodski - специалист
willow75bg написа:
Обади се пак на колегите в Александрис и ги питай за транспортна пружина и ще видиш,че отговора ще бъде друг.
Може би не съм задал въпроса правилно защото ми се искаше да не е свободно стърчаща пружина а да е заварена тая пружина на ос за да е по стабилно при натоварване!Четвърък и петък почивам и тогава ще правя ремонта и ако мога ще кача снимки за по нагледно за какво става въпрос!
Поздрави
belovodski - специалист
soteto написа:
Мой познат се видя в приключения със Стойчев,абсолютно същия проблем като при теб.Смениха шнека и същата работа,скъсяваха го,изгоря мотора и пак нищо.Само казват,че пелетите били некачествени,ама на крив......нали знаеш кво му пречи.

Тръбата на шнека е доста по широка и постоянно се заглавят пелети ,а какъв звук вади не е истина.Намираш подходяща тръба с диаметър колкото пружината да се върти свободно,ако се наложи малко ще я престържеш от двете страни ,демек да стане като втулка.По този начин за сега работи добре.
Намерих и даже сложих тръба със същия диаметър обаче пружината вече е изкривена и е още по зле!
Поздрави
soteto - специалист
Реши ли проблема със шнека?
belovodski - специалист
soteto написа:
Реши ли проблема със шнека?
Ами не какви ли не варианти скърцането си остава,ако не е пружинен шнек количеството е малко и не става,просто се видях в чудо от тая техника,май ще се наложи да се сменя с нещо по ефективно и качествено,не може апартамент 90кв. с 3 радиатора по 17глидера и бойлер 100 литра 21кв. камина да ги захранва трудно!
И си мисля че това е идеалния вариант за мен
http://www.kuoreterm.com/kamini/kamini- ... -14kw.html
малко скъпичко но май си заслужава!
energetika - помощник
Е и аз съм от тези наивни хора, които се подлъгват от ниската цена на т.н. пелетни котли прозвеждани от ЗОТИ и по точно стареца Стойчев.
"Стоманения" шнек за две години се е чупил (огъвал) ........... незнам в действителност колко пъти.
При всяка авария виновникът беше:
1. Некачествените пелети, който съм купил.
2. Производителя в германия на шнековете.
3. Производителя на ел. двигателчета от чистачки на автомобил VW Vento.
4. Аз - не съм се грижел за котела.
Никога не е виновен за дефектите производителя Стойчев.
Но колкото и пъти "стоманения" шнек да се е огъвал - Стойчев го е подменял с нов (вярно след месец - два) от датата на коята съм се обадил, но го сменя с много нерви и заплхи.
А сега най-новия проблем на котела, е че зъбчатата предавка на ел. мотора изрони зъбците, и за подмяната на цял двигател ми иска 75 лв (а е в гаранция котела, не е да не е)
Преди време писах на комисията за защита на потребителите - отговорът беше - г-н Стойчев е изпълнил всичко съгласно условията на договора - само където ние с него нямаме никакъв договор.
Решението за проблемът ми е - двигател втора употреба - 15 лв и малко работа от мен.
Здравейте искам да попитам, по темата за въпросната камина Сизоматик, решихте ли си проблема със шума на шнека и моторчето, и ако да как? Благодаря предварително.
marin_ks - специалист
belovodski написа:
sian написа:
Няма ли начин да се намали 50мм. на 38мм
Казваш, апартамент. Значи се отоплява над теб и под теб. Среден апартамент ли е.
Среден апартамент но е 1 етаж и отдолу е подземен гараж и направих грешката да сложа гранитогрес в коридора и хола а в спалните ламинат но ги сложих само върху замазка и сега от долу идва студенко,среден но е нова сграда и нямам комший още от никъде!
Май ще реша проблема с подаващ шнек от стара месомелачка само ще я престържа на струг и трябва да обърна посоката на въртене на моторчето че е ляво а на месомелачката е дясно!
Здравей Беловодски,
Поздрави от Стрелча,
Така и така имаш камината, каквото станало-станало. Не си прави експерименти да не направиш някоя детска работа. В пазарджик няколко от тези камини, до колкото знам автоматиката ми е една и съща, са върнали огън в бункера и оттам се сещаш какво е станало. Та докато работи си вземай супер качествени пелети и в случая както се е наложило си поръчай тръба и шнек от Зоти. От доста време вече не е в стрелча. Обра си парцалите оттук и право във Варна. До колкото знам продължават да работят и да правят камини. В Гърция има десетина случаяна запалване но няма как да се знае тук. Сега опитай да се свържеш със Стойчев и ако може да си вземеш от него резервната част си я вземи оттам. Аз съм виждал целия процес на направата на тези камини и затова съм с друга същото е като овчето мляко и сиренето след това. Щом си от Чепеларе знаеш за какво ти говоря. Ако трябва някаква помощ за връзка с корабния инджинел звънкай ще видя какво мога да направя. Успех и топла зима...........
  • 1
  • 2

Тема "Шнек на пелетна камина Стрелча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: