Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tottenham - специалист
Здравейте!
Бихте ли ми казали кои от двата типа контакти - шуко или тези от фреснкия стандрарт (с рогчето) са за предпочитане за монтаж в апартамент? Прегледах всичките си ел. уреди -фурни, котлони, кафемашини и т.н. са с възможност за включване към контакт от френския стандарт. Според мен той е по-надеждния по отношение на изкривяване на обикновенните пластини на шукото, но споделете и вашите мнения!
Последна промяна от tottenham на ср яну 16, 2013 11:16 am, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Ако някой ден влезе уред с щепсел шуко несъвместим с занулителния щифт на контакта.Кво правим? Сменяме щепсела с подходящ?
torbalan - Дървен философ
Където имаше щепсел по кухненските уреди го отрязах и всичко е монтирано с клеми...
totio1973 - специалист
Ако уреда е гаранционен като отстраним фабричния щепсел от сервиза ще обвинят собственика че е виновен и тогава...... :? :x
torbalan - Дървен философ
За всяка фирма е различно - моята микровълнова три пъти ходи до сервиза (не защото е калпава, а защото в сервиза работи безпроблемно) и нямах никакви проблеми...

А ако създават проблеми - най-добре да се сложи контакт такъв, какъвто е щепсела :)
totio1973 - специалист
totio1973 написа:
Ако уреда е гаранционен като отстраним фабричния щепсел и се повреди уреда от сервиза ще обвинят собственика че е виновен и тогава...... :? :x

Тема "контакт шуко или френски стандарт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: