• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 83
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Златната среда съм я показал в линковете, за мен по добро от нещо истинско старо Бг производство няма(неизбежно ще има за ремонт няма начин). Всичкото ново качествено производство е прекалено скъпо за хоби ползване. Аз съм на принципа да изчакам да събера малко повече пари и да си взема по добра машина. За стария габровски абрихт щтрайхмус чаках близо 1,5г, ама хубавите работи стават бавно. :partyman:
EDI - майстор
И аз гледах, гледах, като си търсех преди време и се отказах от тези китайци и май съм се оказал прав.Все съм очаквал да имат проблеми, ама чак такива, изброени от колегата не съм.И аз мисля да събирам парици за един щрайхмус, ама няма да е от тези произведения на техниката.
ZEDYCUS - майстор
EDI
И аз гледах, гледах, като си търсех преди време и се отказах от тези китайци и май съм се оказал прав.Все съм очаквал да имат проблеми, ама чак такива, изброени от колегата не съм.И аз мисля да събирам парици за един щрайхмус, ама няма да е от тези произведения на техниката.
Досега съм се опарил от три китайски машини, при сравнително рядко ползване изгаряха или нямаха мощноста написана на табелата. Сега или ново с гаранция от БГ или старо, но марково от Англия.
Добре ще направиш като не бързаш. Изчакай и следи в продавалника, излизат много добри оферти, аз ходих до Смядово есента да го прибера моя, с ремонтите които правя ще легне общо 1000лв с нафтата.
EDI - майстор
http://el-instrumenti.bg/%D1%89%D1%80%D ... 0%B8%D0%BD на това МЕТАБО съм хвърлил око за сега.Гледах и комбинирания абрихт-щрайхмус, ама там парите отиват малко над 2000.Много е за любителска работа.
ZEDYCUS - майстор
Добре изглежда, като работа не знам как ще е. Дано скоро да почерпиш :partyman:
markov_75 - специалист
EDI написа:
Ех, тяхната :axe: .Поне го върни и си вземи парите.Не би следвало да има проблем.
Няма да го вземат понеже срока за връщане е една седмица,но само ако не си го ползвал.Измислили са го мошениците.То как ще разбереш че е наред ако не я пробваш и опиташ да настроиш.Но майната им,не ме е яд за парите,а че ми развалиха кефа.
EDI - майстор
Може, по гаранционната отговорност.Като не отстранят дефекта, защото е фабричен, ще трябва да ти ги върнат.Пробвай.
griffin - майстор
Колега виждал съм машина на http://www.powermatic.com/ на която плотовете им им трябваше донастройка
http://www.thewoodwhisperer.com/videos/ ... tool-setup
http://www.thewoodwhisperer.com/videos/ ... tool-setup или това, така че виж дали баба китайка е измислила нещо за регулиране или клипчетата ти свършат работа. Дадените машини от клиповете са от класата на ролсройс едва ли не за дурвообработващи машини които ние не можем да си позволим.
По принцип китайците не мислят особенно за последващи донастройки на машината но все пак може би може да се направи нещо другия вариант е да се бориш да я върнеш тия моменти за ползването и неползването търговците ги прилагат ама май ако почнеш да се разправяш и подадеш жалби се огъват.
Както и да е за китайските машини си трябва доработка няма начин, дори за марковите метабота гледам ги преработват в нета защото като почнат да работят с тях им намират косури.

Лошото е че бая пари е машината в БГ спрямо цената навън амаа такава е политиката на нашите търговци.
profesionalist_wood - майстор
Даже и абрихта няма да го искат и на вторични :? Съвета ми е: Вдигни им як скандал по телефона и заплаши ги че ще ги осъдиш за измамата и ще се огънат да ти върнат парите
Трябва да си отстояваш правата,защото парите не са малко
markov_75 - специалист
Два дена се мъчих с нея но ме хванаха нервите.Задния плот има регулация но така и не станаха двата плота на една линия.Най-гадното е че вала в единия край е по-близо до плотовете отколкото в другия край-не са го центровали спрямо плотовете.Иначе предавката на подаващите валове е от редуктор с верига и изглежда с акъла си.Някой ден като ми мине ще я разхвърлям и все ще направя нещо.А за връщане-не ми се ядосва с олигофрени дето ще ме убеждават че те са прави.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: