• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
a_anastassov написа:
В горният й край има 5 бр. 12 Волтови 12 сантиметрови вентилатора, които духат на горе. По този начин те създават въздушно течение в сушилнята.
А няма ли да е по-ефективно обдухването, ако вентилаторите духат навътре и въздуха излиза през отворите с мрежата :? . Аз миналата година когато бяха големите студове обдухвах суджука със стаен вентилатор директно и имаше ефект. Просто питам, според мен обратното обдухване ще е по ефективно за сушенето, отколкото от вътре на вън. :drinkers:
a_anastassov - специалист
Направил съм я по този начин поради две причини:
1. Естествената циркулация на въздуха е - топлият въздух се издига на горе.
и второ - най-важно:
2. При околна температура на въздуха около и над 10 градуса, има мноооого мухи, които искат да ми "опитат месната диета". Когато вентилаторите духат на вън те НЕ могат да се "докопат" до месото и обикалят около вентилаторите. Ако духат на вътре ще ги засмуча и ще ги вкарам в сушилнята :lol: .
Stefan_62 - майстор
a_anastassov написа:
Направил съм я по този начин поради две причини:
1. Естествената циркулация на въздуха е - топлият въздух се издига на горе.
и второ - най-важно:
2. При околна температура на въздуха около и над 10 градуса, има мноооого мухи, които искат да ми "опитат месната диета". Когато вентилаторите духат на вън те НЕ могат да се "докопат" до месото и обикалят около вентилаторите. Ако духат на вътре ще ги засмуча и ще ги вкарам в сушилнята :lol: .
Има логика, особено за мухите :lol: :partyman:, но все пак мезелиците при домашни условия се правят основно зимат или при по-хладно време. Температури от 10 градуса и на горе ми се струват рисковани за сушене на мезе на терасата, пак било и в домашна сушилня. :partyman:
a_anastassov - специалист
Днес температурата в Кърджали (на терасата) беше 11.5 градуса (измервам я по електронен път) и с наличното количество мухи около вентилаторите можех да си изхраня кокошка :lol: .
Суша "месна диета" в сушилнята при температури до 16 градуса и нямам никакви проблеми. Ако температурата през деня се повиши повече - спирам вентилаторите и ги покривам. Вечерта ги откривам и "старт" на сушенето.
Stefan_62 - майстор
a_anastassov написа:
Днес температурата в Кърджали (на терасата) беше 11.5 градуса (измервам я по електронен път) и с наличното количество мухи около вентилаторите можех да си изхраня кокошка :lol: .
Суша "месна диета" в сушилнята при температури до 16 градуса и нямам никакви проблеми. Ако температурата през деня се повиши повече - спирам вентилаторите и ги покривам. Вечерта ги откривам и "старт" на сушенето.
:drinkers:
Mega - специалист
Моите филета вече са готови, както телешките, така и свинските. Сега залагам нова порция врат и рибици. Въпроса ми е как се съхраняват готовите, в хладилника или във фризера?
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Моите филета вече са готови, както телешките, така и свинските. Сега залагам нова порция врат и рибици. Въпроса ми е как се съхраняват готовите, в хладилника или във фризера?
Във фризера, после когато вадиш и се размразят са си същите както си ги вкарал. Аз така практикувам.
a_anastassov - специалист
Аз НЕ съхранявам "готовата продукция" във фризера, защото има "фризерен" вкус, затова правя малки количества, но редовно (когато времето позволява). Съхрянявам в хладилника. Производството е съобразено с консумацията - предпочитам няколко дни да не съм на "месна диета", вместо да сложа продукцията във фризера (въпрос на вкус - не харесвам дълбоко замразени храни, които ще се консумират сурови). :drinkers:
Stefan_62 - майстор
a_anastassov написа:
Аз НЕ съхранявам "готовата продукция" във фризера, защото има "фризерен" вкус, затова правя малки количества, но редовно (когато времето позволява). Съхрянявам в хладилника. Производството е съобразено с консумацията - предпочитам няколко дни да не съм на "месна диета", вместо да сложа продукцията във фризера (въпрос на вкус - не харесвам дълбоко замразени храни, които ще се консумират сурови). :drinkers:

Да ама "Mega" има доста продукция
Изображение
и трябва да се съхранявя някъде :lol:
a_anastassov - специалист
Всеки с "проблемите" си. :lol:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: