• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velas - специалист
Мдаааа, когато се пита имагинерно и отговорите са такива...тука трябва всички да са гадатели...

Ако и звездното небе е диодно, великия проблем лесно може да се реши с подобен контролер(снимката е примерна):

Изображение

Едното осветление се връзва на единия канал, другото осветление се връзва на другия канал и се димират самостоятелно. При повече въображение може да се ползва и третия канал...В този случай дори може и без девиаторни ключове...
Дистанционното изглежда доста добре и хай-тек модерно.

А ако звездното небе не е диодно, може захранването да се прекара през реле и да е на on/off... И те така...
svetliopi44 - Чирак...
leosat varna написа:
Мдаааа, когато се пита имагинерно и отговорите са такива...тука трябва всички да са гадатели...Не всички но явно повечето, как пък 3-4ма разбраха пък вие още хвърляте боб. И като четете по темата четете всичко има написано какво е положението ма на вас трябва рисунка.

Ако и звездното небе е диодно,не, не е диодно великия проблем лесно може да се реши с подобен контролер(снимката е примерна):точно с този контролер нищо не мога да направя :) ако всичко беше с RGB диоди да ,но не е така.

Изображение
Едното осветление се връзва на единия канал, другото осветление се връзва на другия канал и се димират самостоятелно. При повече въображение може да се ползва и третия канал...В този случай дори може и без девиаторни ключове...не, неможе без девиатори ,клиента си държи на тях и не иска да търси дистанционо като затръгва да си ляга.
Дистанционното изглежда доста добре и хай-тек модерно.както казах и горе , не става колкото и хаитек да изглежда.

А ако звездното небе не е диодно, може захранването да се прекара през реле и да е на on/off... И те така...
пак не става, съображенията са по-горе.
svetliopi44 - Чирак...
Днес минах през един магазин за да търся нещо и мернах подобна лампа, цената и визията не я кометирам.
http://vbox7.com/play:9df5f11056
drastar - специалист
svetliopi44 написа:
drastar написа:
Щом не му харесват евтините, ето http://www.elec-boutique.fr/schneider/r ... is-rf.html
и другият път мислете по отрано :-D
И какво да правя с тези ключове за щори и RC с по 5 канала... цената не коментирам.

ПП. и спрете да работите с разклонителни кутии :weedman: :weedman: :weedman:
Аз лично не работя :) те си бяха монтирани .... :-D просто направих промени дето дизаинера ги е виждал някаде си ... :lol:
svetliopi44, ако имаш възможност и време, можеш ли да провериш колко струват тези ключове в БГ. Интересно ми е да разбера дали имат разлика с цените тук.
alsted - майстор
Понеже Светльо-пича някак си не възприе, че ние сериозно имаме намерение да сме полезни, ще си позволя малко "офтопик".
За Нова година исках да направя възпламеняването на две пиробатерии с ток. Проблема беше, че кабела, с който разполагам е двужилен. Сложих по един диод при възпламеняващото реотанче като го бях оразмерил за 12V. При подаване на захранване от зарядното за колата се възпламеняваше едната, при смяна на поляритета - другата. Имах подобна идея и за този случай, но определено автора на темата ще го възприеме като самодоказване, а аз не целя това [-X Убеден съм, в безкористността и на другите участвали в темата колеги. Аз лично, когато питам за нещо в мрежата и си знам, че определено съм лаик във въпросната област, завършвам с молба да ми се подскаже как да си задам правилно и пълно въпроса, каква информация още трябва да подам за да бъде разбрана същността на въпроса ми ... Е, всички сме различни :wink:
bulhomes2 - майстор
Вместо да купуваш оная лампа и да я разпарчетосваш - лампичките от новогодишните украси не бяха ли на същия принцип. Натискаш веднъж - свети по един начин, натискаш втори път - сменя светлините и т.н. Ясно ми е, че няма да се занимаваш вече с това, но ако някой се засили може да го има в предвид.
jekasus - майстор
http://prodavalnik.com/distantsionno-s- ... -i14882885
Девиатори си остават(това просто един ключ, разделен на две), дистанционно го джаскаш нанякъде.
Гледайки схемата(аз я виждам, като на 220в) - не се различава от моя джаджа, демек ще работи по-същия начин като във клипа.
svetliopi44 - Чирак...
Аз лично спирам да пиша, Вие си продължаваите. Явно си говорим на различни езици.
Вече се чудч защо и попитах... ма както и да е. лека на всички... :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Два кръга на девиатор, дали е възможно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: