• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
veselin genchev - специалист
Първо искам да кажа,че това не е моята фасада.Тъй нареченият майстор това го направи за 3 дни.Не сложи никакви дюбели,а само с лепило.Всичко беше идеално до първия дъжд с вятър.Това на снимките е резултата от тази комбинация,мрежата сега е смотана до един гараж под фасадата.Май майстора не дава гаранция,защото това е положението от около 2-ва месеца,а цената на това ''произведение" е 45 лв/м2.

Прикачен файл

Изображ.009.jpg
Изображ.009.jpg (81.98 KиБ) Видяна 5516 пъти

Прикачен файл

Изображ.011.jpg
Изображ.011.jpg (95.59 KиБ) Видяна 5516 пъти
prascho - майстор
няма и разминаване на листовете изолация. Не бих се очудил ако след 2 месеца и изолацията е около гаража..
Тани - модератор
На "майстора" май и теоретичните знания са му били колкото практическите умения! НИКОГА не се слага Фибран от външната страна на стена! Слага се само в основите!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тани написа:
На "майстора" май и теоретичните знания са му били колкото практическите умения! НИКОГА не се слага Фибран от външната страна на стена! Слага се само в основите!
http://www.fibran.bg/eco2.htm
Никога не казвай НИКОГА :wink:
donnna - специалист
за фибрана не мисля че "майстора" е виновен, а собствениците на апартаментите, или по-точно съпругите им... чули-недочули - аааааааайде фибранче... около работата ми това го има на 2-3 места, даже на едното е почнал да се отлепя фибрана...
$64EN - специалист
fibran си се слага на външни стени , но на панелките не е много добре защото кондензира повече отколкото стиропора примерно .ама клиента като си е решил че иска фибран каквото и да му обясняваш той си е решил вече и тва си е негово право .той плаща и той поръчва музиката . а че не са ги разминали тва секи го вижда ,ако са залепени и дюбелирали добре няма да падне но ще напука мазилката след време
veselin genchev - специалист
$64EN тоя"майстор"не сложи никакви дюбели само с лепило ги постави.
8180 - майстор
n_a написа:
http://www.fibran.bg/eco2.htm
Никога не казвай НИКОГА :wink:
Еми, направих си труда да прегледам указания линк, да си изясня каво му е специалното на това ЕКО и защо СТАВА за външна изолация.
Противниците на XPS като външна фасадна изолация, основно се взираме в паропропускливостта на материала.
Свикнали сме да сравняваме µ - "Число на дифузионно съпротивление на водна пара" (безразмерен).
Е, за подобна характеристика там е обявено едно прекрасно число (~ 1), САМО ЧЕ за някякъв странен параметър -"Коефициент на проникване" с размерност ng/(Pa sec m).
Викам си, няма проблем - ще го сравня с EPS-F на същата фирма и ще се ориентирам. ДА АМА НЕ - за EPS-F този параметър отсъства!!!???
Защо е така, аз ли не разбирам или някой шмекерува - който по-разбира да каже. :?:
Тани - модератор
Аз НИКОГА не правя неща с които не съм съгласен! Ако ще клиента на челна стойка да застане! Давам им телефоните на двама трима колеги , които на всичко отгоре работят и значително по-евтино и ги пращам на места където са работили. Клиентите след това сами ме търсят. Когато фактите говорят и майсторите мълчат! Жалкото е , че в строителството фактите излизат наяве след доста време , а клиентите се водят по разни моди и по ъкъла на разни "майстори" , които "знаеш ли колко пъти са го правили и няма проблеми" , но те проблемите започват след няколко години (месеца) и тогава материалите излиза че нещо са били некачествени! :-D
EDI - майстор
XPS само в България слагат отвън.Вижте системите на който и да е свестен производител на подобен род строителни материали.Никъде няма да видите подобно нещо.Системите са само с EPS.А пък българчетата си правят реклама, щото трябва да продават.И само EPS се маркира със знак F - фасаден сиреч/по-голяма плътност/.Нито БАУМИТ, нито АСТРОТЕРМ нито ЦЕРЕЗИТ са чували, че XPS се слага на фасади.
  • 1
  • 2

Тема "Вижте как се полага външна изолация :))))" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: