• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
tottenham написа:
Извинявам се ако не съм се изразил точно, но мисля да е комбинирана ДТЗ с АП!
Тогава 16 Ампера са достатъчни.
Junak написа:
Само гледай да е Клас А.
drastar - специалист
tottenham написа:
Извинявам се ако не съм се изразил точно, но мисля да е комбинирана ДТЗ с АП!
Извинен си, но другият път уточнявай добре за да не спорим с колегите.

dyaneff не се заяждам, но като ме цитираш, поставяш компетентността ми под съмнение, а това ме "обижда", аз пиша само когато питам или наистина знам за какво говоря-пиша. Не знам кой набор си, но ДТЗ има от няколко години и със сигурност не е изучавана в училище от по "старите" майстори. Не ме е срам да кажа, че не съм електротехник по образование, но практиката ми като такъв е много голяма, и никога не спирам да чета и уча,къде в нета, книги на български, френски и английски, и много, наистина много научих от този форум. Благодаря на всички които участват и помагат на незнаещите. И знаеш, че човек се учи докато е жив. Извинявам се, че спамя в тази хубава тема, но не мисля, че мненията ми по горе, са грешни по така зададеният въпрос.
Наздраве и дано България да се пооправи, че да се завърнем и ние, някой ден. :-D :-D

:partyman: :partyman: :partyman: :partyman:
Здравейте,
Тъй като таблото ми е за 12 предпазителя и имам 9 кръга.Като прибавим главен бушон и ми остава място за една дефектно токова защита.
Идеята ми е влиза фаза в главния бушон - от там свързвам осветлението и след това дефектнотоковата защита за всички останали контакти, печки и бойлер.
Ще стане ли или съм измислил пълна глупост.Идеята ми е да си имам осветление при изключване на защитата.Избрал съм Дефектнотокова защита DMS 2P 40A 30mA.
Junak - майстор
Става, но може да пада много често и да ти скъса нервите
sasooooooooo - "специалист"
vassiljp написа:
Здравейте,
Тъй като таблото ми е за 12 предпазителя и имам 9 кръга.Като прибавим главен бушон и ми остава място за една дефектно токова защита.
Идеята ми е влиза фаза в главния бушон - от там свързвам осветлението и след това дефектнотоковата защита за всички останали контакти, печки и бойлер.
Ще стане ли или съм измислил пълна глупост.Идеята ми е да си имам осветление при изключване на защитата.Избрал съм Дефектнотокова защита DMS 2P 40A 30mA.
Ako имаш климатици на самостоятелни кръгове и тях изкарай от защитата.
Ами дайте идея какво да махна и какво не.
1.Контакти спалня
2.Контакти хол
3.Бойлер
4.Газово котле
5.Печка
6.Контакти кухня
7.Контакт пак кухня-може би хладилника да е отделен.
8.Осветление кухня + хол
9.Осветление коридор + спалня
sasooooooooo - "специалист"
Действай си по твоята схема. Внимателно с комутациите и оставяй аванси по кабелите.

Прикачен файл

000203_154544.jpg
000203_154544.jpg (99.12 KиБ) Видяна 3580 пъти
pavelari - майстор
браво Саше, тия табла като ги видя и много се кефя!
kam34 - специалист
Имаше тема преди време със негови снимки на табла, достойна на учебно помагало, ама нещо изчезна.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: