Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Аз бих намалил глидерите и ако котелът идва голям, но наистина голям, :) ще му махна едната секция и от 23 ще стане 17 кВ.
filmatoplo - майстор
Колко му е със чука и секача :wink:http://www.youtube.com/watch?v=AIfoYlTu ... =endscreen
Последна промяна от filmatoplo на чет яну 17, 2013 4:40 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
filmatoplo написа:
Колко му е със чука и секача :wink:
Майтап си правиш-ще вземе наистина да фане секача и да не може да го събере после :wink:
idunno - специалист
Благодаря, Филме за корекцията :).Не знаех,че чешките котли са една цяла отливка, а не сглобени секции :) :)
Добре,че мога заварявам и чугун като потрябва, че да не му се притеснявам много много с чука и длетото. :)
filmatoplo - майстор
:) Нали пуснах пояснителен клип -да се знае че се разглобява с чук и секач :wink:
isb - напреднал
Колеги благодаря за мненията и съветите. Смятам, че котела е добре оразмерен тъй като на този етап грея само единият етаж от къщата за напред смятам в него да включа и да отоплявам още три стаи и една баня но поради ред причини и икономическата криза на този етап все още не съм започнал с ремонта на другия етаж. Така, че котела няма да сменям защото по-малък няма да ми свърши работа за по нататък. Търся начин сега да да регулирам темп. в стаите, които отоплявам без да свалям температурата на котела за да може да не събира нагар и да не го мъча излишно. Иначе благодаря за съветите и мненията. Поне разбрах, че няма смисъл да слагам термоглави защото няма да ми свършат нужната работа. А колкото до сваляне на глидери ще преценя може и до там да се стигне.
kalin72 - майстор
Търся начин сега да да регулирам темп. в стаите, които отоплявам без да свалям температурата на котела за да може да не събира нагар и да не го мъча излишно.
Това, което каза Филма...аз съм с всичко, без буфер, и съм много доволен, котеля се държи в диапазона 60-80 градуса, няма почти никакъв нагар, БГВ бол, топло към радиаторите също...като взема буфер, мисля да реша въпроса с излишната топлина, както и да подсигуря системата от прегряване, в случай на прекъсване на тока, имам ЮПС, но държи само 10 минути...

Тема "Да махам ли глидери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: