• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
единак - специалист
Кооперацията на предната пресечка, витрините са на Гладстон. Надявам се още да е там.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
nv952 написа:
а с какъв накрайник трябва да свържа 25мм ПЕ тръба и клапана
С клапана и в близкия магазин за ВиК. И клапаните са два вида - с външна и с вътрешна резба.
Ако е с вътрешна едно такова:
Изображение
и едно такова:
Изображение
Първото го навиваш на клапана и после в него адаптера за РЕ тръба. Решенията са много.
:partyman:
а дали ще стане да навия нещо подобно от тия пласмасовите накрайници на кранче 3/4 канелка на тази резба която е в зелено заоградена
kuger - майстор
42.502225,27.470902 , Елимекс
atanasov2004 - специалист
Привет! Не разбирам там на картинка са дадени "трафчета" по 12 волта, ама гледам че имат поляритет, + и -, значи 2 по 12 волта , постоянно напрежение, трафа не трябва ли да е 24волта, променливо напрежение, както от звънчен трансформатор за да включва електромагнитния клапан :? Предварително да кажа че не съм добър по електротехника. Може ли един прост чертеж колеги? Примерно: Разклонител, Програматор, траф, клапан, и т.н. ....Като за по прости "техници" :)
hidrazin - майстор
Нямат "+" и "-" . Просто човека грешно и неправилно ги е обозначил. На тях пише Output AC12V и не са трафчета а електронни такива.
А дето nv952 питаше за навиването на адаптер за РЕ тръба към китайски кран.
Съвсем е неуместно! Няма какво да прави на такъв кран. РЕ тръбата е достатъчно твърда и се използва като
евтин заместител на поцинковани и полипропиленови тръби. Сега няма да си шибна в земята полипропилен за да си
напоявам краставиците. Освен това РЕ тръбите макар и твърди са и достатъчно гъвкави за да не се налага слагането на колена
на много места в земята. Не се изисква поялник за монтаж и се монтира много бързо. Затова им викат и бързи връзки. :-D
Доколкото разбрах питащия май не е много наясно какво иска и какво ще прави.
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Доколкото разбрах питащия май не е много наясно какво иска и какво ще прави.
Да прав си за пръв път ще ползвам такива неща,но също съм започнал и няколко други проекта и не знам дали нещо от всичките ще стане а колкото до "китайското кранче " :-D бях чел някъде че е хубаво да има кран преди клапана! :cool:
hidrazin - майстор
Ти да не би да мислиш да използваш вода от чешмата? А преди клапана трябва да има ... налягане. :)
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Ти да не би да мислиш да използваш вода от чешмата? А преди клапана трябва да има ... налягане. :)
нали в чешмата има налягане? :) аз искам клапана да заместава кранчето защото не мога лятото като стане 38 градуса всеки ден да ходя само за райграса!Аз мисля че ще стане защото ще имам само 1 пръскачка
hidrazin - майстор
Това за ходенето е вярно. Не си заслужава. Отводът за тръбата се прави накъде другаде за да можеш да си ползваш чешмата.
Не си дал и никаква информация - тръбата и пръскачката вкопани ли ще са? Колко квадрата ще поливаш? И нещо много важно -
как го направи тоя номер да поливаш само с една пръскачка? :)
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Това за ходенето е вярно. Не си заслужава. Отводът за тръбата се прави накъде другаде за да можеш да си ползваш чешмата.
Не си дал и никаква информация - тръбата и пръскачката вкопани ли ще са? Колко квадрата ще поливаш? И нещо много важно -
как го направи тоя номер да поливаш само с една пръскачка? :)
тръбата ми ще е 25мм а пръскачката е тази http://napoqvane.com/impact_sprinklers/ ... inkler_1_2 мястото не е няква огромна площ има форма на правоъгълен триъгълник и е 35-40 кв метра тръбата ще ми бъде вкопана до едно място което ми се пада центъра на двора и там ще бъде клапан зада може да си пусна още няколко "такива чешми"из из двора тръбата смятам да я купя от тук защото е по евтина и е от бургас в един сайт от пловдив е към 0.70ст метъра но с доставката ще стане към 30лв и затова реших да я купя от този магазин http://www.tashev-galving.com/118+KDN+2 ... 3-SDR+13.6
Последна промяна от nv952 на съб яну 19, 2013 7:36 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за електромагнитен клапан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: