• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
Мен и в един МОЛ ме заболява главата след час престой.
alsted - майстор
Krass написа:
... но странното е, че в други уредби точно такива лампи не палят без стартер. :?
"Фарадеев кафез", екранировка ... пресичане на магнитни силови линии успоредно и перпендикулярно ... едни неща, които имат отношение към индуктираното ЕДН? Определено на другите места нещо е различно.
hidrazin - майстор
Папуас написа:
Мен и в един МОЛ ме заболява главата след час престой.
Ами ще те заболи ... но не от полето вътре, а от цените. :lol:

Krass, и как да ти дойда тогава на гости да видя как работите там? Да не говоря за по-продължителен престой. :? :lol:
И там при вас ЗРУ-то да не е открит тип? При нас няма никакъв шанс това да стане. Като умре стартера, умира и ламбата. :shock: Ама и ти знаеш как е при нас.
Ами купете си нещо такова и ще разгадаеш загадката. И не е много скъпо.
http://www.tme.eu/bg/details/ex480823/i ... h/480823/#

Папуас, ами ти сам каза - по 20 пъти на ден. Подозирам, че даже са и повече. И какво излиза 20 дни по 20 паления = 400 паления.
Ако ги палиш по веднъж на ден си излиза около година живот ( 400 паления са почти по едно за всеки от 365 дни в годината). Съвсем приличен живот
за боклуците дето произвеждат и продават днешно време.
:partyman:
Папуас - специалист
Джаджата пристигна. Свети по-добре отколкото очаквах и за осветяване на плотовете е предостатъчна. =D>

Изображение

Само че имам 2 броя папуаски въпроси:
1. Ако захранването е под напрежение непрекъснато, а осветлението е спряно с дистанционното, има ли консумация?
2. Тъй като трябва да режа на парчета за отделните плотове и да свързвам с кабели, къде да намеря подходящи кабели? Оригиналното са 4 слепени разноцветни кабелчета. Обиколих 2-3 магазина и не намерих нищо подобно. Ако няма, с какви да ги заменя?
hidrazin - майстор
ЛЕНТОВ КАБЕЛ
Този е осмица. Лесно се цепи на две по четири.
MamaMy - майстор
Това е с импулсно захранване. Когато няма консумация си черпи, о по-големия проблем са количеството шамари които отнася от денонощните токови удари. След няколко месеца дава фира. Кондензаторите пукат като пуканки. Като го отвориш и вътре е черно като нигър. Сложи го на удобно място с лесен достъп и бърз достъп до контакта където е включено. Или го прекарай през ключа на осветлението.
Папуас - специалист
Тези дни научих доста неща. За стотинки и за минути могат да се режат, съединяват, удължават и какво ли не да се правят led лентите. Без запояване. И не са верни някои неща писани от капацитети тук. RGB 50/50 става за осветление, а не само за илюминации. Консумацията при изключено от контролера LED осветление, но натоварено захранване се оказа минимална. Мерих днес. Имам чувството, че тук има участници, за които е удоволствие да деморализират, вместо да помагат на папуаси като мен. :(
hidrazin - майстор
Папуас написа:
И не са верни някои неща писани от капацитети тук. RGB 50/50 става за осветление, а не само за илюминации.
Да, много си прав!!! Ако живееш в Независима държава Папуа Нова Гвинея (при папуасите) ще ти се стори най-доброто осветление!
И не те бъзикам! Като ни затворят реакторите и на нас ще ни изглежда супер, дупер готино осветление!
Изображение
Папуас - специалист
:axe:
Ш'та набарам аз тебе! :)
Ей! И аз имам като този апарат! :)
dyaneff - майстор
Ми нали сте роднини. :lol: :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6