• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Здравейте, наумил съм си да направя в двора бетонен басейн. размера го мисля 10/5/1,7 м.. Питах насам натам и има майстори (но не и на басейни) които ми казват как да стане, но си мисля че може би нещо като проект би било нужно.. Може би не истински проект, но подробности, как се изгражда бетона, кофража, желязото, термоизолацията, плочките и така нататък..
Всеки който е минал по този път или някой майстор да ме посъветва. всеки съвет би бил полезен за мен.. Бюджета ми е горе долу 10000 лв..
hidrazin - майстор
Чети тука 20 страници и ако остане нещо неясно питай. Няма какво да драскаме едни и същи неща по няколко пъти.
Приятно четене!
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=22028
:partyman:
galin56 - специалист
Гледам доста голям басейн си намислил да правиш, 10-5-1,7 си е сериозна кубатура. Предполагам си помислил за помпи, филтри, преливници и т.н. Помисли и за отопление, защото иначе ще можеш да го ползваш само в най-горещите дни на август и юли. А едва ли си заслужава ако го ползваш само за 4-5 седмици в годината да влагаш толкова много пари.
kabel96 - специалист
Натоварваш мезета и пиене и идваш на гости ще ти се изясни всичко.Гледай да е до 99 кубика че от 100 нагоре се изка и разрешително и тн.
hidrazin - майстор
Това с топленето е малко ... Ако сметнем че ще го пълни до 1,50м излиза към 75 кубика вода.
За да го затопли с 5 градуса ще му трябват грубо 500-600kWh. Но не мисля че ще е необходимо.
galin56 - специалист
hidrazin написа:
Това с топленето е малко ... Ако сметнем че ще го пълни до 1,50м излиза към 75 кубика вода.
За да го затопли с 5 градуса ще му трябват грубо 500-600kWh. Но не мисля че ще е необходимо.
Ако аз имах къща с голям двор (не като сега апартамент) и си правех басейн за 10 и повече хиляди лева нямаше да го правя чак толкова голям и бих си купил следното:
http://poolandgarden.bg/bg/products/цир ... 6.260.html
http://www.poolandgarden.bg/bg/products ... 6.260.html
Даваш още 2500лв. но си го ползваш басейна от началото на май до края на септември. Е ще даваш и малко пари за ток, но щом си направил басейн не би трябвало и няколко десетки киловата да те съборят. Иначе за какво ти е тая "локва" пред къщата ако ще можеш да се топнеш само август без да ти мръзнат .....
kabel96 написа:
Натоварваш мезета и пиене и идваш на гости ще ти се изясни всичко.Гледай да е до 99 кубика че от 100 нагоре се изка и разрешително и тн.

Приятелю, за мезета и пиене няма проблем. въпроса е дали да почвам изобщо..чувам че много проблеми има с такъв басейн. и пак ще има да копаем, пак багери, бетони, майстори.. и май 10000 лв няма да стигнат..мислил съм и за филтри и други..може би сте прави че за 2 месеца слънце, не си заслужава много..затова събирам мнения...
имам предложение за стъклопласт басейн 6 на 3 с филтри за 11000 лв.. какво ще кажете.. друга оферта е са тези сглобяемите, вкопани за около 5000 лв, 3 ти вариант бетонен, 10-15000 лв... за първите 2 модела се притеснявам колко са издържливи.. не искам да се набутам за някакви еднодневки, за 2-3 години..
kabel96 - специалист
Виж за цените в момента не съм на ясно но мога да ти кажа какво ти трябва а ти да си смяташ.Миналата година съм ползвал от 5 май до 12 октомври а по минала провихме купон на 24 октомври и беше 24 градуса водата.Вярно че не е малко разправията ама кеф умора и цена няма.
bulhomes2 - майстор
kabel96 написа:
...Гледай да е до 99 кубика че от 100 нагоре се изка и разрешително и тн.
За всякакъв се иска разрешително. За големите се изисква проект, а за малките не - това е разликата.
  • 1
  • 2

Тема "помощ за направа на бетонен басейн 10 на 5 на 1,70, проект?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: