Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus
- майстор
39 мнения в "Плочки върху гипсови блокчета?"
jekasus
- майстор
Владо в другата му тема е написано, че са преградни. http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=31&t=41340
chapara
- майстор
VLADO66 написа:Малко ме съмнява преградните стени при ЕПК-то ги зидаха с тухли,а външните стени ги изолираха с стиропор и пред него зид от гипсови блокчета.Тогава никой не беше чувал за стъклофибърна мрежа.дюбелиране,циментови лепила и т.н.Ето ти преградна стена в ЕПК с гипсовите блокчета, така че не си прав

alexiva
- специалист
jekasus написа:А кое лепило би ми препоръчал? А за шпакловката с мрежа и за лепенето на плочки едно и също ли да използвам? Всъщност технологията на "хастара" каква е? Една ръка шпакловка с теракол и после се закрепва мрежата/ с какво? дюбели?/ или първо мрежата и после две ръце шпакловка? Да грундирам ли преди хастара и с какво ще е най-надеждно?alexiva написа:CM11 достатъчно добро ли е? Някой казват метална мрежа, други от онази пластмасовата...Коя последно?Метална мрежа, ако е крива зидарията. Гипс на мазилка може(но не и във баня), обратното го видя на клипа.
Ако отклоненията не са повече от 1 см, тогава с пвц мрежа и лепило, СМ11 е слабичко.
jekasus
- майстор
Лепило Чужди няма да рекламирам, когато има добри български.
Нямал съм удоволствие да работя със гипсови блокчета, така не съм сигурен напълно. Но бих заложил на винтове за дърво D - 5мм, дължина - малко по-къса от дебелината на блокчето. Бързия начин да захванеш мрежата е със шайби, бавния със тел. Първо шпакловка - не нанасяш като художник, а стържиш като хамалин.
Можеш да нанесеш и един "гребен" с маламашката. Като изсъхне, закрепваш мрежата. После мазилка с ВЦМ или само цимент и пясък. Ще стане здраво, като мавзолеят на Димитров.
Това всичко само, зидарията е много крива.
За мен грунд в банята е излишно хвърлени пари на вятъра, тук други да дават съвети.
Тези стенички здрави ли да?
Нямал съм удоволствие да работя със гипсови блокчета, така не съм сигурен напълно. Но бих заложил на винтове за дърво D - 5мм, дължина - малко по-къса от дебелината на блокчето. Бързия начин да захванеш мрежата е със шайби, бавния със тел. Първо шпакловка - не нанасяш като художник, а стържиш като хамалин.
Можеш да нанесеш и един "гребен" с маламашката. Като изсъхне, закрепваш мрежата. После мазилка с ВЦМ или само цимент и пясък. Ще стане здраво, като мавзолеят на Димитров.

За мен грунд в банята е излишно хвърлени пари на вятъра, тук други да дават съвети.
Тези стенички здрави ли да?
Тема "Плочки върху гипсови блокчета?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература