Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Най-добре :-D
VLADO66 - майстор
Зад блокчетата има EPS-и той долу,сменя се с XPS,мрежа,шпакловка и банята става по-широка.
jekasus - майстор
Владо в другата му тема е написано, че са преградни. http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=31&t=41340
VLADO66 - майстор
Малко ме съмнява преградните стени при ЕПК-то ги зидаха с тухли,а външните стени ги изолираха с стиропор и пред него зид от гипсови блокчета.Тогава никой не беше чувал за стъклофибърна мрежа.дюбелиране,циментови лепила и т.н.
jekasus - майстор
Монтажна пяна забрави :-D
EDI - майстор
Аааааааа, полиуретанова пяна има още от 80-те години и дори се произвеждаше в България.Ама свърши вече, загробихме всичко.
jekasus - майстор
Не съм виждал, обикновено в кухини съм откривал чували от цимент и други подобни запълнители :-D
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Малко ме съмнява преградните стени при ЕПК-то ги зидаха с тухли,а външните стени ги изолираха с стиропор и пред него зид от гипсови блокчета.Тогава никой не беше чувал за стъклофибърна мрежа.дюбелиране,циментови лепила и т.н.
Ето ти преградна стена в ЕПК с гипсовите блокчета, така че не си прав :wink:

Изображение
alexiva - специалист
jekasus написа:
alexiva написа:
CM11 достатъчно добро ли е? Някой казват метална мрежа, други от онази пластмасовата...Коя последно?
Метална мрежа, ако е крива зидарията. Гипс на мазилка може(но не и във баня), обратното го видя на клипа.
Ако отклоненията не са повече от 1 см, тогава с пвц мрежа и лепило, СМ11 е слабичко.
А кое лепило би ми препоръчал? А за шпакловката с мрежа и за лепенето на плочки едно и също ли да използвам? Всъщност технологията на "хастара" каква е? Една ръка шпакловка с теракол и после се закрепва мрежата/ с какво? дюбели?/ или първо мрежата и после две ръце шпакловка? Да грундирам ли преди хастара и с какво ще е най-надеждно?
jekasus - майстор
Лепило Чужди няма да рекламирам, когато има добри български.
Нямал съм удоволствие да работя със гипсови блокчета, така не съм сигурен напълно. Но бих заложил на винтове за дърво D - 5мм, дължина - малко по-къса от дебелината на блокчето. Бързия начин да захванеш мрежата е със шайби, бавния със тел. Първо шпакловка - не нанасяш като художник, а стържиш като хамалин.
Можеш да нанесеш и един "гребен" с маламашката. Като изсъхне, закрепваш мрежата. После мазилка с ВЦМ или само цимент и пясък. Ще стане здраво, като мавзолеят на Димитров. :-D Това всичко само, зидарията е много крива.
За мен грунд в банята е излишно хвърлени пари на вятъра, тук други да дават съвети.

Тези стенички здрави ли да?

Тема "Плочки върху гипсови блокчета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: