• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
ESPACE - майстор
Не я е разчекнал, леко е експлодирала. :)
gottogetit - специалист
колега знам че е фалшива. като е мерих колко държи, някъде към 1000-1200mA е.
въпроса е как да е запазя за по дълго. дали да сложа едно ограничително съпротивление на кабела на 4.2 волта. така май зарядното няма да знае кога да спре заряда , когато батерията е заредена до край. така може ли да гръмне самата батерия, от презареждане
lov - майстор
Аз като по глупав си взех това
iMAX B6AC Lipo NiMH 3S RC B6-AC B6AC Battery Balance Charger
http://www.ebay.com/itm/251176564860?ss ... 1439.l2649

Преди ползвах едно от същата марка на сина но беше с външно захранване. А това е с вградено. Който му е интересно да разгледа параметрите. Но най важното е че отчита вкарания ток и ментетата веднага изкачат на яве. А такива бол само на око по тежестта може да разбереш че вътре няма нищо. Но поне знаеш колко е истинския капацитет.
Взех го защото реших че ми е по изгодно да присадя по една Lipo от пакетите дето са за ел. въртолетчета и самоллети на винтовертите си. Поне при тях няма ментета. А цената им е доста по ниска от кадмиевите. А и тях мога да ги зареждам наистина в по добър режим.
fox_vt - майстор
Аз също се сдобих с такова само че със външно захранване.Сега съм закачил една енелупка 1900мАч задал съм 2 цикъла разряд заряд ама като гледам досега е навъртяла 300минути със 200мА разряд и е отдала 1000мАч а е още на 1,19 в май ще излезе читава.
lov - майстор
Невероятно зарядно е както от към качество и параметри така и от към цена. И автомобилен акумулатор става да си заредиш. Пък и обратното ако нямаш ел.захранване и от автомобилния можеш да припомпаш от зор.
А и на мен ми беше писнало с тия винтоверти бормашини и отвертки. Всяка с различно зарядно. Тръгнеш на някъде и един куфар горница само кабеляци и трансформатори.
Оставил съм ги на един рафт в гаража и зареждам само там на място и си влача само това.
dtmf - специалист
ESPACE написа:
Не я е разчекнал, леко е експлодирала. :)

Не е експлоадирала. Вътре е батерия като за електронни цигари 160 mAh.
dtmf - специалист
lov написа:
Аз като по глупав си взех това
iMAX B6AC Lipo NiMH 3S RC B6-AC B6AC Battery Balance Charger
http://www.ebay.com/itm/251176564860?ss ... 1439.l2649
А аз това от линка горе го продадох и си взех това,много по-точно и прецизно е:
http://www.ebay.com/itm/Battery-charger ... 2ec4d9064b
dtmf - специалист
gottogetit написа:
въпроса е как да е запазя за по дълго. дали да сложа едно ограничително съпротивление на кабела на 4.2 волта. така май зарядното няма да знае кога да спре заряда , когато батерията е заредена до край. така може ли да гръмне самата батерия, от презареждане
Виж дали на батерията пише ptotection pcb или protection circuit. Също си личи като погледнеш минуса: ако е бял обикновенно е без платка; а ако е меден на цвят това обикновенно е от защитната платка.
Ако няма такава варианта е да пипаш по зарядното съпротивленията около източника на еталонно напрежение, но си е сравнително сложно.
gottogetit - специалист
dtmf написа:
gottogetit написа:
Виж дали на батерията пише ptotection pcb или protection circuit. Също си личи като погледнеш минуса: ако е бял обикновенно е без платка; а ако е меден на цвят това обикновенно е от защитната платка.
Ако няма такава варианта е да пипаш по зарядното съпротивленията около източника на еталонно напрежение, но си е сравнително сложно.
да пише, че има зашита от презареждане и от разреждане. но като лъжат за мА , предполагам че може да лъжат и защитата.
gogo7777 - майстор
Защото има например такива кондензатори:
А има ли още матрьошки в синия кондензатор :-D .
Човек не може да бъде сигурен какво купува вече :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "как да зареждам литиево йонна батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: