• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Аз отдавна си внасям китайски електроди и си ги продавам на дребно.
torbalan - Дървен философ
idunno написа:
Ти как успя да разбереш как и на какво се смея не ми много ясно...сигурно ясновидство.За всички е видно,че такова явление като българска икономика вече няма.Китайска,турска,гръцка развиваща се на гърба на бедния българин- такава има.Толкова за икономиката.Ако някое правителство го беше еня за българската икономика щеше да се сключват такива договори, които да гарантират запазването на българската индустрия, а не да я подаряват срещу комисионна.Като толкова някой е милеел за българската индустрия да не е продавал без пари нейните заводи.
Това, което ще се случи е, че ще се наложи на българските търговци освен китайски електрожени и маски да внасят и китайски електроди. :-D Усмивката да се разбира по-скоро като гримаса.
Виждам,че Драгозов се включил- той е специалист по китайска техника-той да каже.Аз и досега не изполвах ихтимански електроди и за в бъдеще няма да използвам.Защото по отношение на електродите използвам само една марка-Бьолер.

Идиот!
pansim - майстор
dragozow написа:
Аз отдавна си внасям китайски електроди и си ги продавам на дребно.

Значи си забил и ти един пирон в ковчега на завода в Ихтиман.
dragozow - майстор
Просто взимам по-добра цена и остава повече за фирмата. Имаме ипотеки, лизинги, заплати, данъци и т.н. От Ихтиман няма да ни ги платят. Да не мислиш че продавам кой знае колко много електроди. Във всяка железария има.
pansim - майстор
Драгозов, знам, че е така. На мен също, никой не ми дава заплата, каквото си изработя, това е.
Бил също и твой клиент и съм доволен /купих 5 бр маски преди време/.
Но както е тръгнало, в нашата родина, няма да остане нищо работещо - днес Ихтиман, утре заводите в Сопот...и така...
dragozow - майстор
Ние едно време ходехме с буса до Ихтиман за да купуваме електроди. Времената бяха други, електроди нямаше от къде да се купят. По същия начин товарехме от Ловеч по един голям бус с двойни гуми със Sparky. Нещата се променят, сега има десетки, да не кажа стотици марки и вносители. С държавните заводи е друго, те като са изкарвали много пари са пълнили партийни каси. Сега като не изкарват никой държавата не ги иска. Още преди 20 години трябваше да няма държавни фирми, каквото не продадоха остана губещо и мъчат работниците само. Те и каквото продадоха го направиха за без пари. Наскоро четох за завода Ален мак, заради безхаберието на директорите им в Русия други хора са патентовали марките им. И то бивши шефове на фирмата.
profesionalist_wood - майстор
ама защо са затворили завода за електроди в Ихтиман!? А сега откъде електроди? Писна ми от китайските електроди които се овлажняват като за световно :x Кой знае с какво качество са за да са така китайчетата
torbalan - Дървен философ
ам ползвай бьолер...
gogo7777 - майстор
Барне ли веднъж Бьолер, няма да погледне други :-D
valiopeshev - напреднал
Всеки знае какво е хубавото, ама да има достатъчно пари. :drinkers:
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36