• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 83
Всичко за дърводелството
a_nikolov - специалист
Ако темата беше само за абрихт щях да предложа една българска алтернатива в стил "Направи си сам". Или поне един от моите неосъществени варианти докато бях на същия кръстопът.
Техникума по механотехника в Ямбол прави следните заготовки: http://produkcia.hit.bg/plang.html.
Реално ти остава само да направиш стабилна основа от винкели и да си монтираш двигател. При мен не се осъществи само понеже съм от Благоевград. Път до Ямбол нямах, доставката с куриер ми излизаше доста и като сложиш и други разправии ми излизаше скъпо.
Сега от няколко години ползвам Zipper ZI-HB204 любителската серия на Holzmann. Единственото като недостатък е, че още не съм му направил стабилна основа специално за него и по някой път ми е неудобен за работа. Но ако сега трябваше да взимам бих взел по-големия модел.
m_markovski - специалист
EDI написа:
http://el-instrumenti.bg/%D1%89%D1%80%D ... 0%B8%D0%BD на това МЕТАБО съм хвърлил око за сега.Гледах и комбинирания абрихт-щрайхмус, ама там парите отиват малко над 2000.Много е за любителска работа.
Може би все пак ще ти трябва и абрихт за първоначално рендосване и изправяне на материала. Не съм убеден какво ще се получи ако директно ползваш само щрайхмус с крива и неизгладена греда/дъска. Поне това, което съм виждал е винаги едната страна да се минава на абрихт и след това другата на щрайхмус за точен размер и геометрия.
EDI - майстор
Прав си в това отношение, но аз ползвам полуфабрикати, горе-долу докарани по размер, без кривини на материла.В последно време, даже си поръчвам готов рендосан материал, та затова и до сега не съм си купил абрихт-щрайхмус.Май, като гледам, може и да не си купя, защото ми харесва опцията да са ми готови и само да ги шлайфам с виброто, но ще го мисля в движение, както дойде.
griffin - майстор
Еди ти си голям късметлия аз по магазините една права дъска не мога да намеря :-).
Иначе може да се ползва само щтрахмус няма проблем първо едната страна се докарва да е равна може с ръчно ренде не е необходимо да е идеална а само да е горе долу и да имаш водеща основа после обработената страна се слага отдолу и се пуска на щтрайхмуса. Получената идеално гладка страна вече се взима за водеща обраща се да е отдолу и повторно се пуска. Така двете повърхности на дъската стават паралелни една на друга което е и идеята :-).
EDI - майстор
Абе, късметлия.По магазините из Ямбол почти нищо не се намира :lol: .Има едно-две места и то само някои ограничени размери.Пробвахедин път, поръчах си определени размери /точни размери, шлайфан материал/ в един магазин за дървении, ама като ги видях готови, направо им казах да си ги заврат някъде си.Иначе от близо година по интернет си ги поръчвам материалите, и дъски и плотове.Голям кеф, направо в къщи ми ги носят. :-D и са точно това, което си пише и съм поръчал.
profesionalist_wood - майстор
a_nikolov написа:
Ако темата беше само за абрихт щях да предложа една българска алтернатива в стил "Направи си сам". Или поне един от моите неосъществени варианти докато бях на същия кръстопът.
Техникума по механотехника в Ямбол прави следните заготовки: http://produkcia.hit.bg/plang.html.
Реално ти остава само да направиш стабилна основа от винкели и да си монтираш двигател. При мен не се осъществи само понеже съм от Благоевград. Път до Ямбол нямах, доставката с куриер ми излизаше доста и като сложиш и други разправии ми излизаше скъпо.
Сега от няколко години ползвам Zipper ZI-HB204 любителската серия на Holzmann. Единственото като недостатък е, че още не съм му направил стабилна основа специално за него и по някой път ми е неудобен за работа. Но ако сега трябваше да взимам бих взел по-големия модел.
Аз не поглеждам към тези цигански машини от Ямбол правени в час по трудово,та камо ли китайчета.А и са в стил 1940 г :-D . Абе ще трябва да събирам дълго време за машините на Никман Силистра...
markov_75 - специалист
Ха здравейте!Малко да ви подосаждам с великата ми машина.Обадих се на младежа от строй.бг.Той ме прати на сервиза,те взеха да ме убеждават че изместването на вала можело да се компенсира с ножовете :? Сетне пак се обадих на младежа,обясних му какво ми казаха от сервиза и че това което ме карат да направя не е решение на проблема.Отговори ми да му я пратя и да се опитат да отстранят проблема,пък ако не можело да ми прати друга машина,но трябвало да се изчака новата пратка от Франция понеже бил продал всички налични машини :lol: .Та вчера дойде човек от фирмата и взе машината,та да видим какво ще стане.
markov_75 написа:
Ха здравейте!Малко да ви подосаждам с великата ми машина.Обадих се на младежа от строй.бг.Той ме прати на сервиза,те взеха да ме убеждават че изместването на вала можело да се компенсира с ножовете :? Сетне пак се обадих на младежа,обясних му какво ми казаха от сервиза и че това което ме карат да направя не е решение на проблема.Отговори ми да му я пратя и да се опитат да отстранят проблема,пък ако не можело да ми прати друга машина,но трябвало да се изчака новата пратка от Франция понеже бил продал всички налични машини :lol: .Та вчера дойде човек от фирмата и взе машината,та да видим какво ще стане.
АхахахахХхаХАх!!! По-голяма тъпотия не съм чувал! Тоя техник ли незвам си какъв е ненормален,как ще се компенсира с ножовете!?! Трябваше да му кажеш да се приближи да огледа хубаво вала и да хванеш косата му и да я праснеш неговата мутра там :-D :lol:
markov_75 - специалист
Ами каквито им машините,такива са им и техниците! :-D
Иначе на оня пишман търговеца не му върви нещо а? :-D и аз се разправях с него месеци да отида да я видя машината на място при него...та не ,не, и накрая омекна та отидох при него и огледах машината и айде чао.Те така :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: