• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
За разрешителното е така. Трябва и съгласие от комшията ако е на по-малко от 3 метра от оградата.
:partyman:
ssk - напреднал
Не искам да те разочаровам, но с 10000 лв бетонен басейн с твоите параметри не виждам как ще стане, та дори да си го правиш чисто сам. Цялото оборудване, да не говорим за екстрата "отопление", ще надхвърлят тия 10000лв.
VLADO66 - майстор
А това облицовъчно фолио 0.8мм. което го дават с сглобяемите басейни читаво ли е и колко може да изкара?
hidrazin - майстор
Чехите му дават 10 години гаранция ама нашите тарикати дето го продават само 5 години.
Приятеля си вкопа такъв 3,5 х 5,3 м преди 2010 година. Още е читав. :-D А комшията му има такъв само че кръгъл
доста от преди това. В началото бях доста скептичен ама вече не мисля така. Пък ново покритие за този
дето е 3,5 х 5,3 е някакви си 500 лева.
jekasus - майстор
Направете си по два басейна и може и за ПАВЕЦ да ги ползвате :lol:
hidrazin - майстор
Аха. Единия на покрива на къщата. Може да го предложиш в онази тема за референдума. Все пак е твоя идея. :prayer:
jekasus - майстор
Владо много се кахъри, ко ще прави вечер без слънцето за фотовотаици :lol: без да искам намерих решение :-D
VLADO66 - майстор
А-а-а,аз съм го измислил ама да не спамя на човека темата :-D
milo65 - специалист
vasilevmladen написа:
имам предложение за стъклопласт басейн 6 на 3 с филтри за 11000 лв.. какво ще кажете.. друга оферта е са тези сглобяемите, вкопани за около 5000 лв, 3 ти вариант бетонен, 10-15000 лв... за първите 2 модела се притеснявам колко са издържливи.. не искам да се набутам за някакви еднодневки, за 2-3 години..
Здравейте vasilevmladen! И аз като вас умувах надълго и нашироко /зимата на 2011-та/, изчетох почти всичко от познатите форуми..Също като вас получих изгодна оферта/според мен тогава/ за 6Х3 полипропиленов басейн. Но..нещо.. не ме изкефи като го видях на живо, заприлича ми на леген и се отказах на мига/не, че имах пари за нещо по-скъпо/, но пък имах голямо желание да си е от бетон и за финиш- стъклокерамика, та макар и китайска.
Вие, предполагам сте решили да трупате знания и опит, с които по-късно да си отговорите дали можете и сам/или с приятелска помощ/ да се справите...Аз, обаче си знаех, че не мога да се справя и след кратък "семеен съвет" се гмурнах в дълбокото...Офертите заваляха, но си бяха сериозни откъм бюджет- два пъти над посочената от вас сума, при това за 6Х3...Накратко, много бяха нещата, които не бях предвидил, включително оформянето и на околобасейновото пространство, а то си е нужно и важно. Не всичко със строежа мина гладко, но вече не помня неприятните моменти, а само чудесните от миналогодишния сезон- мечтата ми се сбъдна, наистина съм доволен сега! Обслужвам си го сам перфектно, въпреки че много приятели ме плашеха преди това. Като обем е около 26 куб.м. с монолитно стълбище в единия уширен/на елипса/ ъгъл- мой си проект, лед осветление- в стъпалата и общ по-голям лед прожектор на едната стена/RGB с програми за ефекти/. Има си и нагревател, който независимо че си харчи повече енергия, в преходните сезони ми върши много работа, като разбира се покривалото през ноща си е задължително. Замислям след време да го заменя с термопомпа...но са си средства.
Много са нещата, и не е нужно повече да ви разводнявам темата. Аз живея в покрайнините на София, и ако решите може ви да го покажа и обясня/въпреки че сега със зимното покривало не е най-прекрасната гледка/. Поздрави и успех!
  • 1
  • 2

Тема "помощ за направа на бетонен басейн 10 на 5 на 1,70, проект?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: