Всичко за дърводелството
KnauFer - специалист
Здравейте ,предстои ми да правя кухня - от много време имам мерак ... моето питане:
Искам горния ред шкафове на кухня ,да не са с двоини страници прилепени с свързващи болтове (корпус за корпус), а да ползвам ,Минификс - двоен http://www.rosi.bg/minifiks---dvoen-537.html - ,и така да спестя някоя друга страница - възможна ли е таз сглобка да се ползва по начина който съм описал ?има ли минуси конструкцията ?
ZEDYCUS - майстор
Зависи колко ти е дълга кухнята. До 1,5 м или максимум 2м ще стане. За по дълга ще е трудно и сглобяването, и закачането на шкафа. А не си заслужава главоболието за едни спестени 2квадрата плоскост, според мен.
По леки модули = на по лесен монтаж. :)
todor_tsanov - специалист
Конструкцията на на шкафа може да бъде и без двоен минификс ето ти пример

Прикачен файл

pepi.jpg
pepi.jpg (88.76 KиБ) Видяна 2595 пъти

Прикачен файл

pepi1.jpg
pepi1.jpg (109.2 KиБ) Видяна 2595 пъти
shadowman - майстор
Ще спестиш две страници, но работата ще се увеличи. Ще вземеш минификси, ще трябва да да ти разпробият отворите и накрая само повечето труд ще остане, има и значение дали качваш шкаф 50 см и 2 метра.
KnauFer - специалист
Шкафа ще е 1500 мм. иска ми се да остане материал за повече детайли ,понеже искам да си направя и някакви етажерки и шкафчета -други ..Шкафа ще е в страни от плота ,мисля да ползвам гръб до земята ,стъпващ на крачета-винтове навиващи се в дюбели /не им знам името/ ,понеже незнам дали само на окачвачи ще се получат нещата...
Начертал съм схемата :) харесах си материал и скоро треа да имам нова кухня ..
За плот мисля да ползвам 2 слепени 18мм. плоскости без ламинат по тях /понеже са ефтини/,върху им да залепя 60х60 мраморни плочи ,мисля че са дебели около 4-5мм. ,за фугите ще ползвам някакви лайсни или само силикон /няма лев за плот от мрамор,а плотовете от ПДЧ не ми харесват,нещо.. /
За долните шкафове ще ползвам евровинтове /комфирмати понеже са в ниша и няма да се виждат,за горните - минификсове ,намерих фрезер за 2-3лв. от близката железария ,явно е някъв фалшив -надявам се с него да си направя всички зглобки ..
Каналите за фазера-мисля да ползвам ръчен циркуляр на който се регулира ножа - не ми се дава левче за л.м. за фреза ..
Работил съм много малко в мебелен цех - сглобил съм доста неща ,но в работилницата си имаше машини с който нещата ставаха много лесно ...
Svezar - специалист
KnauFer написа:
,намерих фрезер за 2-3лв. от близката железария ,явно е някъв фалшив -надявам се с него да си направя всички зглобки ..
Тя бургия за дърво от 2-3 лв не е стока а какво остава за фрезер,ама щом всичко трябва да е с минималистичен бюджет....успех ! А да вкопаваш гърба /шпертплата/ ми се вижда крайно ненужно упражнение освен ако горния ти ред е предвиден да стои така че да има идеален изглед върху страниците му и да те дразни това че виждаш края на шпертплата :!:
maroka - специалист
За плот мисля да ползвам 2 слепени 18мм. плоскости без ламинат по тях /понеже са ефтини/,върху им да залепя 60х60 мраморни плочи ,мисля че са дебели около 4-5мм. ,за фугите ще ползвам някакви лайсни или само силикон /няма лев за плот от мрамор,а плотовете от ПДЧ не ми харесват,нещо.. /
Дизайна ще стане уникален, спор няма.
Ще малко интересно изрязването на плота за мивка и котлони.

Все пак, ако си твърдо решил да ползваш тази технология поне използвай за подложки влагоустойчив OBS, или шперплат.
Ако ти идва високо като цена не снаждай 2 цели парчета, а направи конструкция с летвички и върху нея положи цяло парче, после плочките.
За фугите помежду им нямам коментар, както и да го направиш ще стане прекрасно.

Помисли си сериозно ПАК за нормален кухненски плот.

Тема "Минификс - двоен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: