• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ferrari4456 - специалист
Проблеми с отоплението нямам ,горе едната стая ми е голяма дневна ,другата е спалня ,в двете стай имам на пода изолация и отгоре подово отопление и ламиниран паркет ,стените са ми с корк отоплението горе го правя с печка звезда с водна риза 14KW и си ме топли доволно ,след като смених прозорците като я набухам темперетурата не пада под 28градуса и си хода по гащи.Имам и 2стенни печки за най-тежките ситуаций.
На първия етаж едната стая е кухна с дневна и там имам печка на държа ,другата е работилница и не я топля.
Банята и коридори и всичко го оставям с отворени врати и пускам един калорифер...
Доволен съм...
Стените са дебели и изолация ,не трябва според мен...
Да кажем ,че бяха 28см добре ,ама те са доста повече!
:)
На ден за ток за отопление на обитаемата часн харча по 50KW...
Най вече се топля на дърва и на конвектори в една стая...
Не се оплаквам ,доволен съм.
При къщата на жената ,където е на 50години ,тухлена ,пода е гредоред 2стай по 16квадрата нямат отопление с печка с водна риза набухана до дупка 14KW с нови дограми темперетурата е 22градуса едвам...смятайте вечерта като загасне печката си пада по 16-17градуса ,аз като ходя си спя с яке...Със същата печка отоплявам 49квадрата на 28градуса с не най-набуханата с дърва печка :)
професионал - специалист
Зависи какъв стандарт ще гониш - оттам ще ти дойде цената! Такава квадратура + 55м2 мазета излезе на предишния ми клиент над 200 000хил. лв., при това без да е разточителен и да се изхвърля много! Това е до състояние да влиза и да живее! (оградите на двора още не са готови) Покрива му излезе около 20 хил. :-D
stentop - специалист
ferrari4456 написа:
Стените са дебели и изолация ,не трябва според мен...:)
Щом сметката за топлото те устройва :prayer: Интересно от какво са ти дебелите стени :mrgreen:
Caxo - специалист
Тука нещо се оплетоха конците...Един пита за цена на груб строеж, втори си разказва биографията, третия "закача" втория..... ferrari4456, пусни си тема в която си разкажи историята, като можеш да я подплатиш с още снимки и там който има въпроси към теб да си ги задава, а ти съответно да отговаряш... murgav, ако не е тайна колко човека ще живеят в тая къща, 300 кв. м. хич не е малко. За тези квадрати или трябва да сте цял катун или финикийските знаци да не са ти проблем. Помисли и за поддръжката след това. Отопление/охлаждане и т.н. Там разходите също не са малки.
jekasus - майстор
Caxo написа:
Тука нещо се оплетоха конците...Един пита за цена на груб строеж, втори си разказва биографията, третия "закача" втория..... ferrari4456, пусни си тема в която си разкажи историята, като можеш да я подплатиш с още снимки и там който има въпроси към теб да си ги задава, а ти съответно да отговаряш... murgav, ако не е тайна колко човека ще живеят в тая къща, 300 кв. м. хич не е малко. За тези квадрати или трябва да сте цял катун или финикийските знаци да не са ти проблем. Помисли и за поддръжката след това. Отопление/охлаждане и т.н. Там разходите също не са малки.
Стар български обичай - Голяма къща с двама живущи във нея.
radius - майстор
Даже не в къщата, а в пристройка или в сутерена.
canc - напреднал
На мен през миналата 2012 ми излезе 235лв/м2 РЗП. Включва: изкопи, основи, колони, греди, 1-ва плоча, 2-ра плоча, стълбище покрив и труд. Абе цял груб строеж си е само без зидария. Можеш сам да си направиш сметката, че 20000лв само за труд няма да стигнат.
piron45 - майстор
Вече писах някъде, че мой колега миналата година започна къща. 20к му отидоха само в мазетата и шайбата до първа плоча - само бетон. Той си мислеше че с тези пари ще вдигне къщата, ама не, сега събира пари за да продължи нагоре.
  • 1
  • 2

Тема "Груб строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: