• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mrmagooo - специалист
nando написа:
Чух реклама за тази котли по радиото и се порових из нета. Намерих им сайта прочетох какво пише попаднах и на темата в този форум, прочетох и нея и останах с впечатлението, че в действителност е възможно да се постигне икономия и постоянно отопление с по млака доза "робуване".

Правилно ли съм разбрал ?

Aми то идеята винаги е такава все пак израсходваш много по-малко енергия за да загрееш вода до 60 градуса примерно ако температурата на водата е 40 а не 10 .Отделно колкото по-постоянно е отоплянето на една сграда толкова по-добре не изстива въздуха в стаите,мебелите и най-важното стените !

Иначе за ефективността на самия котел и неговата икономичност ще се въздържа да говоря за сега ще изчакам края на зимата и дебелата черта да не уручасам нещата ...засега са на добре !

Ако има нещо друго което те интересува питай !
Manol P - помощник
Правилно си разбрал, за разлика от много други!
LazarGanev - "Велик майстор"
То обикновено е така - все се случва "правилно разбралите" да са новорегистрирани и да тръгнат веднага да фалят стоката - демек жива реклама :wink:. Другият сценарий е - единият новорегистриран пита заинтересовано, пък другият най-услужливо му обяснява подробно :cool:
Svezar - специалист
От един килограм въглища се получава едно и също количество топлина независимо дали ще горят в Стропова или в самоделка,ако топлината не ти бяга през комина разликата между двете във времето на горене /при топлене на една и съща къща/ ще зависи само от големината на горивната камера и всички тези рекламни зарибявки как с едно зареждане караш 5 дни са пълна простотия щото и моя ДеДитрих дето ми е до пъпа ако го напълня с въглища ще гори 5 дни ама ще топли само него си :mrgreen:
Лазар ако искате да се видим във Варна и да ви обясня някои неща за Стропува заповядайте!Защо някой коментира без да е информиран достатъчно?Хората си оставят мнения като използват Stropuva,а не да пишат наизуст като някой,,, защото използват технологии от миналия век!!!!Просто прогресирайте,не се отнасяйте скептично към нещо ново толкова просто и лесно,евтино и икономично!!!!!Друг въпрос вече ако някой не може да си го позволи!
mrmagooo - специалист
miki3110 написа:
Лазар ако искате да се видим във Варна и да ви обясня някои неща за Стропува заповядайте!Защо някой коментира без да е информиран достатъчно?

Добре де а каква е разликата дали ще е "тук" във форума или "там" във Варна?
Защото във Варна има котли които работят в момента,мога да го заведа,за да види как работят в действителност и да не пиши повече скиптични неща!
mrmagooo - специалист
miki3110 написа:
Защото във Варна има котли които работят в момента,мога да го заведа,за да види как работят в действителност и да не пиши повече скиптични неща!
Какво общо има гледането с теоретичната база върху която работи котела ?
Щото за гледането и аз го гледам и в интернет има и клипове как горят !
Спорът е не че не гори 5-6-7-8-9-100 дни а дали постига >90% КПД и нещата написани в рекламните листовки от които излиза че едва ли не вади повече килокалории от един килограм гориво от другите котли !
LazarGanev - "Велик майстор"
И какво като видя как работят :) ? Да не би аз или някой друг да е казал, че не работят? Преди са ме викали да видя, че котлите Галан работят. Замисли се над това:
Svezar написа:
От един килограм въглища се получава едно и също количество топлина независимо дали ще горят в Стропова или в самоделка,ако топлината не ти бяга през комина разликата между двете във времето на горене /при топлене на една и съща къща/ ще зависи само от големината на горивната камера и всички тези рекламни зарибявки как с едно зареждане караш 5 дни са пълна простотия щото и моя ДеДитрих дето ми е до пъпа ако го напълня с въглища ще гори 5 дни ама ще топли само него си :mrgreen:
Извинявай, не ми се рови - какво КПД има този котел Стропова?
Писали сме заедно с mrmagooo
mrmagooo - специалист
LazarGanev написа:
Извинявай, не ми се рови - какво КПД има този котел Стропова?

Според сайта на литовците (производителя) 91.6 "наще" които внасят за България копират 1:1 от тоя сайт ..Руснаците са по-нагли пишат 95% а по памет в паспорта на нашия вкъщи пишеше 93%...
Лично аз съм далеч от мисълта че тия цифри са вярни !
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Въпрос за котел "Стропова" за дълго горене ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: