Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
alexiva - специалист
Чудя се каква е била идеята на проектантите на блока. Защо гипсови блокчета,а не тухли. Така и така се зидат. Единственото ,което ми хрумва е, че гипса има по-добри топлоизолиращи качества. Иначе някой по-горе беше писал за изолацията в стените. Направено е с вата, не знам точно каква. Черна е или просто мръсна:) Около 8 см. Бетонна стена, вата и после гипсова стена. Но ако приемем, че за външните стени това е мотива, за банята е необяснимо:)
VLADO66 - майстор
Грунда(напр. на Теразид) го нанасяш на блокчетата,мажеш на едър(10мм.) гребен слагаш стъклофибърната мрежа и притискаш.Докато е прясно слагаш дюбели за ТИ пластмасов пирон така че да потънат леко и шпакловаш отгоре нацяло.
jekasus - майстор
alexiva написа:
Ако се прави замазка да се положи ли грунд преди да се нанесе? Основата е се рони и излиза доста пясък и си мисля дали не е добре да се фиксира с нещо да не се рони така. И ако знаете до каква дебелина на замазката може да се полага саморазливка?
"Бомба" под краката, махай докато му е време, нови тръби(ако са във замазка), нов сифон(сифони) и нова замазка и ще имаш пълно щастие следващи 10-15 години.
alexiva - специалист
jekasus написа:
alexiva написа:
Ако се прави замазка да се положи ли грунд преди да се нанесе? Основата е се рони и излиза доста пясък и си мисля дали не е добре да се фиксира с нещо да не се рони така. И ако знаете до каква дебелина на замазката може да се полага саморазливка?
"Бомба" под краката, махай докато му е време, нови тръби(ако са във замазка), нов сифон(сифони) и нова замазка и ще имаш пълно щастие следващи 10-15 години.
Ще сменя всичко. В банята е мозайка и уж е здрава, но като къртя за нови сифони ще видим. Питането ми беше за другите помещения. Да се грундира ли все пак или как да се постигне здрава основа за новата замазка? И за саморазливката питах / каква и е максималната дебелина/? То си е ужас! Останаха парчета балатум, на други места парчета Ц200... Трябва да махна всичко нали? За да хване добре новата замазка.
В хола пък беше мокет лепен с кафяво лепило. И то остана по замазката. Дали трябва да го махна и него преди новата замазка. На места лепилото държи здраво, на места се лющи...
jekasus - майстор
Изляза ли от банята, грунда се връща в ръцете ми Изображение
Явно ламинат ще слагаш навсякъде. Не знам дали ще можеш да направиш саморазливка, туй нещо не като да разлееш вода по пода и "хоп" равен под :-D Трябва да му се "молиш". За дебелината на саморазливка - във всеки сайт на производител има технически данни.
Ако отклонения не са големи - мастар и по-редичко лепило за плочки(универсален продукт :lol: ), за да не мислиш много, ползваш дълбокопроникващ грунд на същия производител на лепилото(саморазливка), което ще ползваш. Парчета балатум ги премахвай, ако трябва и къртач включи в работа.
Дълбокопроникващият се ползва за попиващи основи, бетонконтакта се ползва за непопиващи такива, така че прецени къде какво да ползваш.
alexiva - специалист
jekasus написа:
Изляза ли от банята, грунда се връща в ръцете ми Изображение
Явно ламинат ще слагаш навсякъде. Не знам дали ще можеш да направиш саморазливка, туй нещо не като да разлееш вода по пода и "хоп" равен под :-D Трябва да му се "молиш". За дебелината на саморазливка - във всеки сайт на производител има технически данни.
Ако отклонения не са големи - мастар и по-редичко лепило за плочки(универсален продукт :lol: ), за да не мислиш много, ползваш дълбокопроникващ грунд на същия производител на лепилото(саморазливка), което ще ползваш. Парчета балатум ги премахвай, ако трябва и къртач включи в работа.
Дълбокопроникващият се ползва за попиващи основи, бетонконтакта се ползва за непопиващи такива, така че прецени къде какво да ползваш.
Далеч съм от мисълта сам да правя саморазливка. То си иска специален валяк, обувки...Ще търся майстор. Ако някой тук умее нека ми пише на лични/за София/. Просто ми е чудно дали наистина работи тази саморазливка и дали ще го направи равно като вода е леген:)Чудил съм се от какво е направена,да няма вътре живак:) Не разбрах само за остатъците от Ц200, трябва ли и тях да махам. Тоя балатум бая ме измори, точно на него ми изгоря перфоратора... Няма махане....
jekasus - майстор
Всички грундове ми миришат на С200 Изображение
Не съм химик, но явно една от основните съставки в грундове. Не виждам проблем да ги премахваш.
alexiva - специалист
Абе знам ли и аз, стържа като откачен:) Не знам за тия саморазливки. Ако не освен варианта с майки и изтегляне с мастар. Само центъра на стаята е малко по-ниско/1см - сигурно при съхненето плочата провисва/ Другите стаи още не съм ги почвал:)
Lube - напреднал
Чапара ти го написа, бетон контакт и шпакловка с теракол, клас С2 ..., а може и да ги бутнеш ако не са здрави гипсовите блокчета и да президаш с итонг.
Саморазливната замазка не се разлива сама :-D иска си и я своето, а за дебелината на всеки производител е описано как се работи и над какво дебелина се слага армирана мрежа примерно.
Ламината струва ми се му стига да е сравнително равен пода и под мастар - не нивел, стига да няма големи разлики и да няма дупки и бабуни.

Тема "Плочки върху гипсови блокчета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: