Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolonal - специалист
Гледам ги тия на Хонка, но дървото, а и като цяло са много скъпи. Идеята ми е, дали не може да се построи цяла къща от бял бор, да речем, или някакъв друг вид намиращо се у нас дърво! Греди, примерно, 20/20 или 14/14. Какви са, според вас, плюсовете и минусите? Как трябва да се обработи дървото, че да не старее и да е максимално пожароустойчиво?
piron45 - майстор
Всичко може да се построи колега, стига да имаш необходимите средства. За плюсове и минуси е писано в други теми. Ползвай търсачката.
Svetoslavoff1 - майстор
Както ти каза и Пирон, всичко може... бая дълбока тема е тая.
В руските сайтове (и не само) има море от инфо, а и във форума е писано.
Ама така както питаш, се съмнявам някой да напише трактат от А до Я.
Поздрави!
kolonal написа:
Гледам ги тия на Хонка, но дървото, а и като цяло са много скъпи. Идеята ми е, дали не може да се построи цяла къща от бял бор, да речем, или някакъв друг вид намиращо се у нас дърво! Греди, примерно, 20/20 или 14/14. Какви са, според вас, плюсовете и минусите? Как трябва да се обработи дървото, че да не старее и да е максимално пожароустойчиво?
имам намерение да градя нещо в искрец - ако правилно съм схванала имате нещо в искрец?
VLADO66 - майстор
Високите цени на тези къщи идват от обработката на дървото-подбор,сушене,калиброване,автоклавна имрегнация и повърхностни покрития.
ralev - специалист
От Русия да си я докараш ще излезе по евтино. Гредите обработени на около $150м3, тук няма дървесина с такова качество.

Тема "Къща изцяло от греди." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: