• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
laary - специалист
Интересува ме каква е средната цена на квадратен метър за проект на къща? Благодаря за всяко споделено мнение!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
laary написа:
Интересува ме каква е средната цена на квадратен метър за проект на къща? Благодаря за всяко споделено мнение!
Интересува ме, как си мислиш, че се изчислява средна цена? Квадратен метър знам какво е, благодаря.
Все пак да ти кажа, че цената на проекта пряко зависи от цената на къщата. Естествено.
laary - специалист
n_a написа:
laary написа:
Интересува ме, как си мислиш, че се изчислява средна цена? Квадратен метър знам какво е, благодаря.
Все пак да ти кажа, че цената на проекта пряко зависи от цената на къщата. Естествено.
:roll:
Благодаря за отговора!Какво според теб е цена на къщата , защото според мен 50 квадрата на етаж струват 5000 евро , но според теб може да струват 50 000 евро.Ясно ми е че съм лайк в областта и затова въпросът ми е общ, ако някой се засяга от непросветеността ми МОЛЯ извинете ме. Та да речем за 50 квадрата без много чупки и извивки колко може да ми струва проект от архитект? :arrow: :idea: :arrow:
peshev-ko - специалист
Не знам от къде си...В Добрич е 20-25 евро на м2
8180 - майстор
n_a написа:
(100 архитекта) х (100 измислени цени) / 100 = средна цена :)

Извинявай Лаари.
Мойта е доста стара и вер. неактуална - 12 Е/м2 - етаж и половина върху 90м2 основа. Всички части на проекта и заснемания - геологията я пропуснаха някак. Вертикална също. Архитектът си уреждаше специалностите. София.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В цената на къщата влиза и цената на парцела. Материалите за груб строеж и тн и тн. Моята еднофамилна къща и еднофамилната къща на някой барон са с различна цена. Това без обзавеждане.
Реално и честно, въпросът ти няма отговор.
Ако ще строиш къща, си я скицирай, изясни си за себе си какво искаш и посети един-двама архитекти за доизясняване и предварителна оферта.
След категорична яснота какво искаш, може и малко пазарлък да вкараш, за вкус.
Впрочем, има си типови проекти.
laary - специалист
Истински Ви благодаря на всички и ще имам впредвив всяка дума употребена днес от Вас!Напролет мисля да се захващам и ще споделя после във форума актуални евро цени, ако има интерес разбира се!
8180 - майстор
Ако смяташ да започваш строителство на пролет, вече доста закъсняваш с избора на архитект, пък и преди него има формалности.
Успех!
laary - специалист
8180 написа:
Ако смяташ да започваш строителство на пролет, вече доста закъсняваш с избора на архитект, пък и преди него има формалности.
Успех!

Благодаря !
Стефан - майстор
Купи си автомат АК47, и преговаряй чрез него с измислените архитекти. Защото те напоследък са станали ненормално алчни :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Архитект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: