• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
jekasus написа:
Стив на тая снимка(с този коментар) трябваше и две чифтета да сложиш :lol:
Какви, газови ли :-D абе напоследък много засичат :-D
Съни - специалист
Здравейте на всички. Много се радвам, че ви е допаднала салатата с домашното обесено. Мога да покажа и други мои фантасмагории, но трябва да измисля в коя тема точно. Още се ориентирам из форума. Половинът ще да спомага като се нацелим заедно. Хубав ден от мен.
Stefan_62 - майстор
Съни написа:
Здравейте на всички. Много се радвам, че ви е допаднала салатата с домашното обесено. Мога да покажа и други мои фантасмагории, но трябва да измисля в коя тема точно. Още се ориентирам из форума. Половинът ще да спомага като се нацелим заедно. Хубав ден от мен.
Здравей и добре дошла във форума, чака ме рецепти за нови кулинарни изкушения :lol:
stiv1961 - майстор
Съни написа:
Здравейте на всички. Много се радвам, че ви е допаднала салатата с домашното обесено. Мога да покажа и други мои фантасмагории, но трябва да измисля в коя тема точно. Още се ориентирам из форума. Половинът ще да спомага като се нацелим заедно. Хубав ден от мен.
Здравей и от мен :), приятно сърфиране из форума! Половинът да не е Теди :?
Теди - специалист
Съни написа:
Здравейте на всички. Много се радвам, че ви е допаднала салатата с домашното обесено. Мога да покажа и други мои фантасмагории, но трябва да измисля в коя тема точно. Още се ориентирам из форума. Половинът ще да спомага като се нацелим заедно. Хубав ден от мен.
Я жената се внедрила вече :-D

stiv1961 Същия, направиме 100 кила, а тя върви на обратно :lol:
bivolan - напреднал
stiv1961 написа:
bivolan написа:
Пастърмите вече ги изучихме и сега минаваме на втора фаза - Дядовци.
Живея в София, в апартамент,нямам двор или таван, където да си закача мезето и да го суша.Когато донесох торбите с конското у нас и заех целия фризер жената бръмча сума ти време.Сега ако започна и такова чудо да приготвям и суша вече не знам какво ще стане...абе всъщност знам :axe:
Ами то за едно/ или един/ дядо ти трябват 3-4 кила месо, подправки и 0.025 м2 на терасата :) - приблизително :)
Абе т'ва е ясно,ама съм само с една тераса и пускаме пералня постоянно заради един 7-месечен разбойник и в общи линии няма много място за сушене на простора.То място за прането няма.В момента едната половина от прането е на сушилката в хола.
На мене проблема принципно ми е със суджуците, че там са количествата.Предни път бяха май 18 парчета, за тях няма място нито къде да суша, нито къде да съхранявам суровото месо,щото пък не мога да овеся всичко да съхне - фризера ми е комбиниран с хладилник.Не е отделен.

Ама здраве да е.Ай сега пак залагам Валенторското мезе, между дъсчиците и живот и здраве мисля да си купя две дърводелски стиски и да го окесвам навън директно стиснато между дъските да съхне за първитее два дни и после да ги махам и да го оставям да доизсъхва без дъските.
Съни - специалист
Ето нещо, което смятам ще се впише в месната ви диета. Та значи обзавеждам се с едно свинско контра филе аз, обаче вместо да го беся го замислям в друг пъклен план. За добавка строявам и два вида сирена, а имено чедър и еменетал за тост, и шунка или бекон, че гоня и фасон. За подправки подбирам обичайните за мен кориандър, кимион, чер и сякакви цветове пипер ако имам, и ако се заигравам дори мащерка турям.Следва чаша откъртена от душата ми бира, или още по тежкото червено вино. Та нарязаното на филии, но не докрая защото гоня цялост на основата, месо режа на филии.Овкусявам и оставям поне три часа. Като се разберем, че вече сме вкусни идва момента да направим добавка от сирената в наравените прорези. Редим си шунката и двата вида сирена в прорезите и казваме колко сме красиви та да ни харесат. Това хубаво нещо пие много вино и е по думите на потърпевши страхотна месна торта.


Изображение
EDI - майстор
Бравос бе, фамилия, страхотно изглежда. :prayer: :partyman:
jorkataG - специалист
Гледам и си мисля каква тема се е образувала значи - МН ХУБАВААААААА :-D :-D :-D
Обаче има един пропуск. Който познае от първите 10 човека получава пиячка към мезето си :drinkers:
Обещавам да съм честен и да не извъртам какво липсва и какво не :-D :-D :-D
Stefan_62 - майстор
Съни написа:
Ето нещо, което смятам ще се впише в месната ви диета. Та значи обзавеждам се с едно свинско контра филе аз, обаче вместо да го беся го замислям в друг пъклен план. За добавка строявам и два вида сирена, а имено чедър и еменетал за тост, и шунка или бекон, че гоня и фасон. За подправки подбирам обичайните за мен кориандър, кимион, чер и сякакви цветове пипер ако имам, и ако се заигравам дори мащерка турям.Следва чаша откъртена от душата ми бира, или още по тежкото червено вино. Та нарязаното на филии, но не докрая защото гоня цялост на основата, месо режа на филии.Овкусявам и оставям поне три часа. Като се разберем, че вече сме вкусни идва момента да направим добавка от сирената в наравените прорези. Редим си шунката и двата вида сирена в прорезите и казваме колко сме красиви та да ни харесат. Това хубаво нещо пие много вино и е по думите на потърпевши страхотна месна торта.
=D> Браво Съни, изглежда страхотно и вкусно, но не разбрах две неща. Първо /бирата или виното/ пиели се по време на приготвянета на това чудно кулинарно изделие :lol: или се полива с тях върху месото. И второ това нещо когато се приготви с всичките му продукти запича ли се във фурна или се яде сурово :lol: :drinkers:
Последна промяна от Stefan_62 на вт яну 22, 2013 12:05 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: