• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Тани - модератор
И аз се учудих, че стана директно! От фотоапарата не стават, но той ги прави с по-голям размер на файла, обаче без нищо да редактирам само като запиша снимката става само 1,4 мб от около 3+мб и може да се качи директно както си е в пълен размер 8М.Сега току що го установих! От телефона още по време на снимане виждаш какъв е размера на файла - около 1,5мб и форума ги приема директно!
Прикачен файл:
11.jpg
На тази снимка съм пробвал да отлепя една хартиена лента. Както се вижда, по-скоро се къса хартията на пластове, но няма разлепяне от основата! Тази снимка е от фотоапарата - и той и телефона са с еднаква резолюция - 8 мегапиксела. Аз обаче снимам с телефон само в краен случай!
wdas - помощник
@Тани Да нещо такова искам.
Ето и скица начертана набързо:
Изображение
Като червеното ще е първо тоест до седмица две,а зеленото ще бъде може би февруари/март , но пак казвам въпроса е от естетическа гледна точка да изкажете
мнение.
Син1ото е как би изглеждало отпред тавана в средата+ полилей.
ps:Идеята ми не е да правя рамка около полилея,а цял издаден правоъгълник като около него след време да се направи рамката,както е на скицата.
:) :) :)
Тани - модератор
Това може да стане единствено на идеално нивелиран таван, щом няма да го обличаш целия с гипскартон, а ще правиш само фигури. От практическите ми наблюдения 90%+ от таваните не отговарят на това условие! Дано пък твоя да е в оставащите 10%. Относно визията - лично на мен ми изглежда по-логично от естетическа и техническа гледна точка, да се опиташ да качиш осветителното тяло по-нагоре ,а не да го издадеш още повече от тавана . Всяка фигура следва да е съобразена с архитектурните особености и/или други предмети или системи в стаята. Самоцелното слагане на фигури се превръща в кич! По мое мнение фигурата в средата в този си вид по-скоро ще влоши естетиката, отколкото да я подобри. Фигурата по периферията има някаква роля - вграждане на лунички, така, че е по-приемлива! Това е обаче само моето мнение. Колкото човека попиташ толкова мнения ще получиш, така че е редно да се съобразиш с мнението , което е най-близо до личните ти разбирания и вкус! В крайна сметка, ти ще си го гледаш след това!
ivanovrg - специалист
И аз мисля,че няма да изглежда добре този правоъгълник там
той даже е почти квадрат и на тази продълговата стая съвсем няма да е добре
wdas - помощник
Разколебахте ме!Сега нямам идея как да изглежда,ще помисля 1-2 дни и пак ще споделя идеята си. 8-[
ivanovrg - специалист
не се съобразявай с нас
всеки има различен вкус
и въпреки това,какво мислим ние
е възможно да се получи добре,когато направиш и другата фигура
wdas - помощник
Отказах се защото визуално ще слезне доста надолу заради този кнауф и самия полилей и тавана ще стане доста надолу ,а реалноп ще е само в центъра.
Насочих се към нещо такова:
Изображение
като ще беде само 1-то , с черен цвят тъй,като стените са бяло и черно.Сега остава само да реша какво да правя с полилея...да го махна нацяло ,което би било глупаво тъй като наскоро дадох сумати пари за него...
Здравейте приятели, ето я и моята баня и искам да ми кажете, някой по-запознат колко и какви материали да взема да си направя окачения таван, както и АКО може да ми начертае върху мойта скица как трябва да са разположени профилите. Ето и мерките:
не са много точни мерките по снимката, но .. разликата е около 0,5см.
Искам да го направя с тези квадратните 60х60 със т и L профили

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (15.2 KиБ) Видяна 5782 пъти
Здравейте сръчковци!От доста време чета форума и черпя идеи и информация. Моля, да ме посъветвате, какво да използвам за финишна шпакловка на таван ГК на баня.В моя град продават само турски материали , а не ми се прави компромиси с материалите когато си го правя за мен.Вече съм на финала и да попитам, с какъв тип боя да боядисам този таван?
bagera1 - специалист
ето и моите въпроси към специалистите
апартаментът е панелен, с вътрешна изолация на външните стени от стиропор а от горе има някакви плочи
изолацията е "фабрична"
как да захвана УД профилите към стените( към плочите или по някакъв начин към панела)
как да направя такъв таван :?
или по точно трите канала
Изображение
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 43

Тема "Въпроси относно монтирането на окачени тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: