• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
infomar
Някой ползва ли, има ли наблюдение за показаният по-долу генератор.
Може ли директно без никакви допълнения да се включи към монофазна ел.инсталацията на къща през шалтер - изключва физически НЕК и включва двата проводника към генератора. Къщата има ДТЗ :? като ЗЕМЯ е свързана с НУЛА преди предпазителите, т.е. не е правено отделно заземяване.

Изображение
Бензинов четиритактов генератори "VITOLUX" затрифазен и монофазен ток/комбинирано/, максимално замерена мощност 6KW, постоянно замерена мощност - 5,5kW, материал: мед/ротор и статор/, въздушно охлаждане, двигател: GX560- пълно копие на HONDA, 13 конски сили, работна честота: 50 Hz. Вграден AVR / Automatic Voltage Regullator / - вградена платка за автоматично регулиране и стабилизиране на напрежението, автоматичен предпазител против претоварване на генератора, магнетен стартер, транспортна рамка с колела и дръжки за по-лесно предвижване на генератора. Има 3 броя изходи за 230 V, един изход за 400 V и един за 12 V. Нивото на шума е 69-72dB. Възможност за автоматично стартиране(спиране) на генератора при отпадане(възстановяване) на основното ел. захранване. Размерите му са: дължина 68см., ширина 51см. и височина 55см., тегло-78кг.
Прави ми впечатление, че цената е "народна" - 800 лв и ме устройва.

П.С.
Ако е обсъждан горепосоченият генерато във форума, моля да ме насочите към тази тема.
v.yot - напреднал
infomar написа:
Някой ползва ли, има ли наблюдение за показаният по-долу генератор.
Може ли директно без никакви допълнения да се включи към монофазна ел.инсталацията на къща през шалтер - изключва физически НЕК и включва двата проводника към генератора. Къщата има ДТЗ :? като ЗЕМЯ е свързана с НУЛА преди предпазителите, т.е. не е правено отделно заземяване.

Изображение
Бензинов четиритактов генератори "VITOLUX" затрифазен и монофазен ток/комбинирано/, максимално замерена мощност 6KW, постоянно замерена мощност - 5,5kW, материал: мед/ротор и статор/, въздушно охлаждане, двигател: GX560- пълно копие на HONDA, 13 конски сили, работна честота: 50 Hz. Вграден AVR / Automatic Voltage Regullator / - вградена платка за автоматично регулиране и стабилизиране на напрежението, автоматичен предпазител против претоварване на генератора, магнетен стартер, транспортна рамка с колела и дръжки за по-лесно предвижване на генератора. Има 3 броя изходи за 230 V, един изход за 400 V и един за 12 V. Нивото на шума е 69-72dB. Възможност за автоматично стартиране(спиране) на генератора при отпадане(възстановяване) на основното ел. захранване. Размерите му са: дължина 68см., ширина 51см. и височина 55см., тегло-78кг.
Прави ми впечатление, че цената е "народна" - 800 лв и ме устройва.

П.С.
Ако е обсъждан горепосоченият генерато във форума, моля да ме насочите към тази тема.
Здравей те , и за много години!Не познавам този генератор, но имам опит с работата с генератори. До преди 4 месеца, стопанисхвах една хижа в продължение на 10 години. Нейното ел. захранване, беше единствено на генератор. Та на въпроса : Трябва да знаеш, че от генератора излиза само фаза и ползва зануляването на обекта . Генератора трябва задължително да бъде заземен.Аз бях сложил и един атоматичен предпазител , след генератора към хижата , тя беше на 1600м надморска височина и в предвит честите , гръмотевични бури и опита от падането на мълния вурху хижата, връща голямо напрежение в инсталацията , въприки многото гръмоотводи. Хубаво е да помислиш и върху това. А генератора пак казвам него познавам , от него може да черпиш до 80% от стойноста му.Като разход мисля че ще ти дава не по-малко от 300мл.на час на киловат. Аз ползвах, дизел едноцилиндров монофазен 4.5кв. И при натоварване на целия обект , койта беше на 4 етажа, ми даваше разход около 500мл. на час. Това мога да ви кажа , ако съм ви полезен, ще се радвам.
Аз ползвам по-малкия му брат 2.5 KW, от същата китайска серия. Купих го за 450 лв от Бриколаж преди 3-4 години.Мой приятел купи малко след мен 4kw пак от тая серия.Само,че от интернет (някъв човек ги внася)за около 250лв.Пратиха му го по куриер.Тоест този твоя модел му е много висока цената- 800лв... Ако искаш ще питам моя човек от къде го купи неговия.Инак от генераторите сме много доволни и двамата, супер е "китайчето".
torbalan - Дървен философ
ако вярно може да се купи такъв генератор за 250 лева - аз също съм кандидат :)
alsted - майстор
И аз!
А някой да каже как стои въпроса да се направят на газ :?
torbalan - Дървен философ
Е, ако е бензинов - не би трябвало да има проблеми...
Даже трябва по-лесно да се регулира, защото ще работи на горе-долу постоянни обороти :)
VLADO66 - майстор
torbalan написа:
ако вярно може да се купи такъв генератор за 250 лева - аз също съм кандидат :)
За 250 баш не ама за 320 по-може те и китайчетата са на тези цени http://www.alibaba.com/showroom/gasoline-generator.html
infomar
vasko__2 написа:
Аз ползвам по-малкия му брат 2.5 KW, от същата китайска серия. Купих го за 450 лв от Бриколаж преди 3-4 години.Мой приятел купи малко след мен 4kw пак от тая серия.Само,че от интернет (някъв човек ги внася)за около 250лв.Пратиха му го по куриер.Тоест този твоя модел му е много висока цената- 800лв... Ако искаш ще питам моя човек от къде го купи неговия.Инак от генераторите сме много доволни и двамата, супер е "китайчето".
За какво го ползваш? Включваш ли го директно в домашната инсталация или включваш индивидуални потребители?
Tези които разбират, да кажат как ще се държат при наличие на ДТЗ на входа на домашната инсталация PLS #-o

p.s.
Мощността на горният е двойна 5.5 KW!!
  • 1
  • 2

Тема "Дайте мнение за генератор/къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: