flameelement написа:Привет,flameelement, за нещата, които си изредил бормашината BR100Е ще ти свърши много добра работа. Прочети и коментарите за Мактек МТ607, заслужава си.
Абсолютно начинаещ съм в използването на бормашина. Трябва ми такава за домашна употреба, в конкретният случай пробиване на две дупки в тухлена тена, слагане на дюбели и винтове. Та няколко пъти годишно ми се налага нещо подобно + сглабяне-разглабяне на някой шкаф и/или гардероб. Спрямо натоварването, за което чета тук - нищо и половина. Повече не е вариант опцята "обади се на приятел"![]()
Та, ще ми се да взема нещо, което при горепосоченото натоварване да ми служи вярно, поне известно време, но и не ми се инвестират някакви сериозни суми, дори напротив, колкото по-малко, толкова по-добре.
Машината BR 100E, поне от това, което чета тук, би свършила добра работа. Та нея ли ще ми препоръчате или машината от промоциите на Лидъл (ако е намеря) или Скил 6222.
И другото важно, към нея ще ми трябват и битове за пробиване и за завиване, надявам се така се казват, ще съм много благодарен, ако ме насочите и за бюджртно решение и от тях!
Благодаря на всички отзовали се!
Поздрави!
Skil 6222 е електически винтоверт. Той няма ударен механизъм и няма как да пробиваш дупки в стената.
Машината, която се коментираше от промоциите на Лидл, май беше перфоратор за бетон, което пък е другата крайност. Прекалено тежка и не става за мебели.
За хубави битове и свредла не скъперничи. Работата и лекотата зависят от тях, не си струва за няколко спестени лева да си скъсаш нервите.
Виж Mакита, има си битове с удължител, свредла за метал, дърво и бетон.
Аз съм доволен и от Narex за домашно ползване.