ssmmaaa - специалист
Това от личен опит или само предполагаш? За шпакловане с армираща лента чували ли сме? Хубаво е да се изказваме, лошо е да се изказваме неподготвени![/quote]
Да от личен опит пиша-на 4 различни обекта съм попадал на такова изпълнение и видях спукани къси фуги навсякъде! От това което съм видял не се изказвам неподготвен.
Чували сме и за армираща лента,но това че е сложена не означава че няма да се спукат фугите
:)
Pooh - майстор
Е, по тази логика, това, че е залепена плочката в банята, не значи, че няма да се отлепи! Във всички ръководства за работа и технически документации, се разглеждат, така наречените, напречни фуги и никъде не се отричат - само се коментира обработката им. Това че някъде си видял дефект, не означава автоматично, че този дефект е нормален. Достатъчно ясно ли се изразявам?
Я ми обяснете моля, като на прост човечец, как се прави без напречна снадка, лепене на стена с размери 20м. дълга на 4м. висока - има доста такива по молове, офис-сгради и магазини. Да се има предвид дребния факт, че в България се продава картон от 2 до 3 метра дължина. Благодаря предварително.

В конкретния случай - вече казах - всеки клиент си заслужава майстора! И дори и така, пак се вмъкваме в българските норми, които за ужас на пациентите не са от най-либералните.
Чаро - Акълия
Единия иска без пари да му се работи, другия работи като за без пари. :lol:
nbr - специалист
Pooh написа:
При тази цена на труда (под 5лв/м² с шпакловката) и ползването мастар ти е много, но ... карай. Според БДС, отклоненията могат да са 2мм/м¹ - като цяло влизаш в нормите.
Pooh написа:
В конкретния случай - вече казах - всеки клиент си заслужава майстора! И дори и така, пак се вмъкваме в българските норми, които за ужас на пациентите не са от най-либералните.
Тоест казваш, че сам съм си виновен? Винаги ли проверяваш в съседните магазини цената на това което купуваш?
Защото аз попитах човека, каза ми цена и започна работа. Не съм се пазарил...
ssmmaaa - специалист
Ако беше на едно място добре,но на 4 различни за мен не е съвпадение. Аз лично не бих го направил по този начин никога,защото не давам гаранция че няма да има спукано.
Каква друга причина може да има за тези цепнатини?
Обектите са офис сграда строена преди 15 месеца,панелен апартамент и 2 къщи на село,шпакловчикът съм аз,фаски са направени навсякъде,предварително запълнени с фугопълнител,след това армираща лента,резултатът го знаем. Според теб каква може да е причината?
Пух не се заяждам,искам да чуя и други предположения.
jekasus - майстор
ssmmaaa лепило на снадката между картоните?
Коя от двете ленти визираш?
ssmmaaa - специалист
jekasus написа:
ssmmaaa лепило на снадката между картоните?
Коя от двете ленти визираш?
На 1вия обект беше стъклофазерна,след това самозалепваща,самата лента остава здрава,а се цепи шпакловката над нея,с фугенфюлер работих.
Това за лепилото не го разбрах?
jekasus - майстор
Топките лепило трябва да има на снаждането на листове, било то на фабричен или късата част.
Снадка с лепило на фабричен ръб -
Прикачен файл:
DSC_0770.jpg
DSC_0770.jpg (40.92 KиБ) Видяна 5240 пъти

Снадка на ъгъл, може да се приеме и като снадка на късата част на картона -
Паяжина е като доказателство че не е от вчера.
Прикачен файл:
DSC_0771.jpg
VLADO66 - майстор
Смозалепящата е доста здрава и се пука където дойде само не на фугата..В случая е ползван къс мастар и като се пренесе 2-3 пъти воала.
ssmmaaa - специалист
jekasus написа:
Топките лепило трябва да има на снаждането на листове, било то на фабричен или късата част.
Снадка с лепило на фабричен ръб -
Прикачен файл:
DSC_0770.jpg

Снадка на ъгъл, може да се приеме и като снадка на късата част на картона -
Паяжина е като доказателство че не е от вчера.
Прикачен файл:
DSC_0771.jpg
Разбрах,на нефабричните фуги имаше лепило,на фабричните монтажниците я бяха карали през пръсти и имаше доста кухини,единствено на панелката беше плътно навсякъде.

Тема "Лепен гипсокартон 5м стена, 11-13мм изпъкнал в средата???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: