Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
failure,
Задължително ще имам двойна скара под керемидите. Но там въздушният слой не е точно изолация, а ти сам си го написал - вентилация.
8180 - майстор
Svetoslavoff1 написа:
Нещо синтезирано за ППУ от руски сайтове, само копи/пейст:
Русская пена самая лучшая в мире! Ура!

Освен, ако не е някоя неизвестна ми разработка в Байконур, доста е пресилил нещата за топлопроводност и паропропускливост на пяната, според мен.

Иначе, ето сламка в БГ:
http://msdssearch.dow.com/PublishedLite ... age=GetDoc
jekasus - майстор
8180 написа:
Svetoslavoff1 написа:
Нещо синтезирано за ППУ от руски сайтове, само копи/пейст:
Русская пена самая лучшая в мире! Ура!
Всё ради вашего бабла!!! :lol: :lol: :lol:
Svetoslavoff1 - майстор
Жека, 8180 сигурно е прав да се съмнява в конкретни стойност, но в западни сайтове се посочват горе долу същите предимства "в принципе" :)

8180, това от линка май не е точно за пръскане на цял покрив. Освен това при пръскане с професионална инсталация, около 150атм се получавал много по-качествен слой.

Но Владо посочи в началото омагьосания цикъл "скъпо- затова неразпространено - затова скъпо"
Ама пак ще посоча руснаците само за сравнение. В Москва имало десетки фирми, занимаващи се с пръскана ППУ - по инфо от техни стр форуми.
У нас с гуглето намерих само няколко.

Ако има и други конструктори, моля за коментар по повдигнатото в т.3
8180 - майстор
Svetoslavoff1,
Преди време се бях запалил по идеята, че си бях наумил нещо Направи сам - тогава намерих тези от линка. Турих си го на акъла, но дотам. Някъде мога и телефон да намеря. Подучух, че имат производство в БГ (май Силистра) и не е съвсем нереално да се доставят тези бутилки.
За цена - не знам, а налягания и подробности - също.
Работил съм (домашно) с тяхната Инста Стик само.

За т.3 напълно съм съгласен с руснака. Преди година на майтап правих една врата от две декоративни плоскости (фазер някакъв с релеф). По периферията някакви тънки профили 20-25мм за гипскартон. Вътре остатъци стиропор и пяна, всичкото затиснато с подръчни тежести. Изумих се от резултата - доста здрав сандвич си стана и супер лек. Работи си на някакви смешни пантички за шкафче.

За Вадим и Цилков по термомостовете - един приличен линк на Урса, пуснат от Владо66 наскоро:
http://www.izolacii.eu/php/statiq.html?id=123
Цитат:
Често допускани грешки
Изработка без допълнителна топлоизолация от долната страна на гредите

В този случай реалната топлоизолация на покривната система е различна от изолацията на мястото на гредите. Неизолираните греди представляват топлинен мост с приблизително 4 пъти по слаба топлоизолация. Това успешно се избягва с полагането на най-малко 10 см дебел слой изолация под гредите.
Вадим Владимиров - специалист
А така в Тетевен
Прикачен файл:
SAM_0703 (800 x 600).jpg
Прикачен файл:
SAM_0707 (800 x 600).jpg
SAM_0707 (800 x 600).jpg (99.87 KиБ) Видяна 6383 пъти
А дали е правилно или не, кой знае? Къде отива конденза, къде отива водата при евентуален теч,как се вентилира?
Svetoslavoff1 - майстор
failure,
Както се казва, no comment:)
Вадиме, какво е това под двойната скара, на плочи изглежда, но защо са прорязани?
jekasus - майстор
Фибран е.
Аз пък се интересувам от комина - каква роля играе итонга?
Вадим Владимиров - специалист
Всъщност комина е вентилационен. После топлоизолация и мазилка. Под керемидите е фибран, както посочи правилно колегата "jekasus".

Тема "ТИ на обитаем скатен покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: