Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pipilica - майстор
Благодаря за мненията.
Днес монтирах бойлера с изнесен клапан но ми направи впечтление че на него пише 8,2 атм. малко множко ми се види.
Да взема да туря още един ама като незнам за колко ще е. Гледах в един магазин имат 3 модела и нищо не пише по тях
как да си избера освен по цената и по външен вид.
kozl - майстор
Junak написа:
Това за допълнителното съпротивление е абсолютна глупост, защото тръбата за студена вода, след влизане в бойлера, има голямо стеснение. Това е, за да не се размесва водата. И как се променя налягането по държината на тръбата? :?
"Абсолютна глупост" е това дето си написал. Ако малко се беше образовал щеще да узнаеш, че във всеки водопровод при движение на флуида има загуби в налягане, които са сума от загуби по дължина и местни загуби. Също така щеше да разбереш, че налягането се променя в зависимост от квадрата на скоростта на движение на флуида. :wink:
VLADO66 написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... B5#p425270
Внимание това предложение може и да НЕ сработи!
Каналски - специалист
pipilica написа:
...
Може да не е завинтен на бойлера, само тръбата между бойлера и клапана трябва да издържа на налягането.
И не ги слушай онези с "дългите тръби" в случаят тук няма значение дължината, загуби има когато има движение/скорост, при предпазното изпускане на вода за понижаване на налягането количеството е толкова малко, че напрактика няма движение/скорост.
Няма смисъл от два Предпазни Клапана, един но хубав е достатъчен. Ама и два сложени не е проблем, а в полза на сигурността, в АЕЦ "Козлодуй" сигурно имат по 3-4-5-6 ...
8,2 Амосфери верно е малко много, ама там някъде ги правят ... 6-8 bar.
Тук има малко по темата и картинки -> Помощ - възвратния клапан капе непрекъснато!
* kozl, това е добре за образованието, просто трябва постоянство и без пропуски ... Загубите на Налягане са свързани със Скоростта на втора степен (V²)
kozl - майстор
Каналски ако искаш да си мерим каналите - пусни една тема само за това.
Аз лично нямам нужда от папагал-редактори.
Дали " Загубите на Налягане са свързани със Скоростта на втора степен" или налягането зависи от квадрата на скоростта ми звучи като: "И аз го знам тоя виц ма по друг начин" :lol:
И pipilica дали ще ги "слушаш" тия с дългите тръби и късите резби за форума не е от значение - тука се чете.
"Слушай" Каналски, но имай в предвид, че тоя г-н явно никога не е виждал аварийно изпускане при това на пара през този клапан, при което скоростта никак не е малка и до бойлера не може да се доближиш дори. :wink:
pipilica - майстор
То аварийно изпускане дано няма щото е лошо. Тръбата от вентила до бойлера е PPR 20 и е дълга 3 метра с 4 колена.
надявам се да нямам проблеми. Просто не мога да го туря при бойлера.
Благодаря за менията.
Каналски - специалист
pipilica написа:
То аварийно изпускане дано няма щото е лошо.
От къде се появи тази думичка "аварийно" ! За мен идеята на Предпаният Клапан на битов/домакински бойлер е постоянно да прокапва и да изпуска налягането при повишаването над. Повишаване което се получава при загравяне на водата, загрявяне на водата до 60-70-80°C. Защо се повишава е друга тема, но факт е че се повишава. Капка по капка постоянно изпуска и понижава, ако има нужда.
Junak - майстор
Каналски написа:
pipilica написа:
То аварийно изпускане дано няма щото е лошо.
От къде се появи тази думичка "аварийно" ! За мен идеята на Предпаният Клапан на битов/домакински бойлер е постоянно да прокапва и да изпуска налягането при повишаването над. Повишаване което се получава при загравяне на водата, загрявяне на водата до 60-70-80°C. Защо се повишава е друга тема, но факт е че се повишава. Капка по капка постоянно изпуска и понижава, ако има нужда.
Явно не си наясно с принципа на работа. Върни се по назад в темата и попрочети малко... Тези клапани не капят.
tinalex - специалист
jekasus написа:
Едно маркуче на човката на клапана и се зауства в канализационна тръба(а тя трябва да продължава над тавана).5-6 лева инвестиция без излишни напъни.
Аз съм така от 4 години.От там си източвам и бойлера зимно време.
jekasus - майстор
Така е, когато има решение за без пари, няма смисъл да се търси за много такива, камо ли да се водят философски спорове(даже не съм ги прочел в тази тема :-D ). Когато налягането на водата е прекалено високо се слага редуцир вентил, ако не и клапана леко капе - шибаш едно маркуче за дребни пари и си ти :-D
Ако капе от другото място по инсталация - там вече навлизат "тънки хирургически" инструменти на водомайстора :-D Ако трябва и къртач :lol:
kozl - майстор
"Чукча не читатель, чукча - писател." Аман от евтини решения "за без пари". То за това общите части приличат на коптор, фасадите са в паяжини от жици, а климатиците ни капят по главите.
Ама какво да очакваш в една държава, за която има вицове като този:
Прелита натовски самолет през България да бомбандира цели в Сърбия. Единия от пилотите съвсем нов, за първи път в акция, поглеждайки надолу, пита: "Тука кога бомбандирахме?" Другия пилот "старо куче" отговаря: "Спокойно - не сме. Тука си е така."
Държавата ни заприличала е на кенеф, но се обиждаме когато някой ни подсети.

Маркуча като универсално евтино решение:
Киркор и Гарабед на излет с палатка в планината. През нощта Гарабед като се отпушил и запърдял, пърдял, пърдял, съвсем като разтракан клапан на ресивър. А Гарабед не може да заспи, търпял, търпял и вземал, че за "без пари" маркуч в ануса на Гарабед наврял и газовете извън палатката ги изкарал. Доволен от своето си дело сладко в сънищата се предал, а на сутринта като се събудил и що да види? Гарабед ни жив ни умрел. Потен, син, зелен, червен, пъшка в мъки силно уморен. "Кво става бе Гарабед?" Ами кво става, нощеска толкова много съм пърдял, че съм си изпърдял гъзното черво и сега се мъча да си го напъхам обратно."

Тема "Въпрос за монтаж на предпазно-възвратен клапан на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: