• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
trex1 - помощник
А някой ще ми кажели какъв диод точно да използвам
ivan_v - специалист
10A/400V
и още веднъж- диод само ако си сигурен,че нагревателя може да понесе 800W
alsted - майстор
Ти май точно не четеш, а пишеш :evil: Във втория пост след въпроса ти ESPACE ти отговаря съвсем конкретно. Що не четеш като питаш бе човек? Отделно и аз те питах нещо ...
Това с 800-те вата е несериозно (меко казано). При едни други елементи има "пробивно напрежение", което при едни подобни обстоятелства би имало значение, но в конкретния случай - не.
trex1 - помощник
Днес ще пробвам със диод и ще пиша дали ми върши работа.Извинявам се за глупавите вапроси ноне разбирам от електричество затова се обръщам към ваз за помощ :cry:
galin56 - специалист
Нека пробва с диод, нагревателя би трябвало да работи така, и да му не прегори проводника. Но ми е много интересно как тука някои твърдят, че като сложиш 1 диод и хоп напрежението ти ставало 115 волта. И същите тия ако си купят някой по-сложен от към електроника уред, който работи на 115 волта, дали биха си сложили един диод и да си не купуват трансформатор от 230 на 115 волта. И защо ли ги има тези адаптери като ставало и само с един диод. Нека сложи един бушон на 3,5-4А последователно на нагревателя и ако изключи или не изключи ще разберем дали Иван е прав. Аз залагам че АП ще падне.
ESPACE - майстор
Галине, тук се обсъжда един точно определен частен случай на консуматор нагревател с активно съпротивление. Решението с диода е за него. Остави електрониките, за тях си има други решения.
MrMurdjo - майстор
Аз пък залагам, че няма :-D

Колкото до аргументите, то е все едно да сравняваш пържола с кукуруз.
pansim - майстор
trex1 написа:
А някой ще ми кажели какъв диод точно да използвам
Диод 10А/ 400волта е добре. И не слушай никакви приказки, че трябвало нагревателя да издържа 800вата
Инертноста му е много голяма. Давай смело.
galin56 - специалист
MrMurdjo написа:
Аз пък залагам, че няма :-D

Жалко че нямаме готова установка да пробваме. Па после ще хапнем по едни картофки и една бира на сметката на само един от нас двамата. :lol:
pansim - майстор
galin56 написа:

Жалко че нямаме готова установка да пробваме. Па после ще хапнем по едни картофки и една бира на сметката на само един от нас двамата. :lol:[/quote]

Ще загубиш :lol:
Ако искаш, пробвай в къщи. Ще ти излезе по-евтино :-D

Само един жокер - можеш ли да загрееш нагревателя до температура, опасна за него за времето на един полупериод от мрежата / 50 херца/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19

Тема "Намаляване силата на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: