radius - майстор
На кое викате лепило, предполагам не на фюгенфюлера? Или е лепило, което се ползва, като се лепи не на конструкция.
Pooh - майстор
nbr написа:
Тоест казваш, че сам съм си виновен? Винаги ли проверяваш в съседните магазини цената на това което купуваш?
Защото аз попитах човека, каза ми цена и започна работа. Не съм се пазарил...
Извинявам се. Може би подходих малко прибързано. Все пак да си кажа - за мен нормална цена за тази стена е 774лв. (43м²*18лв./м²) с включени материали. Няма проблем да се изтрие, ако противоречи на правилата.
Технологията на лепене вече е описана от колегите - разчертаване по пода и тавана - тогава е почти невъзможно да сбъркаш. Много по-важно е да няма незалепени участъци, отколкото проблемното "надуване". Вече казах - отклонението е в рамките на допустимото. Ако нямате предварителна уговорка за качеството, а и предвид факта, че не е поправено веднага - свиквайте - така ще си остане. Поправката е свързана с къртене на всичко и нов монтаж - преценете си дали си заслужава.
ssmmaaa написа:
Ако беше на едно място добре,но на 4 различни за мен не е съвпадение. Аз лично не бих го направил по този начин никога,защото не давам гаранция че няма да има спукано.
Каква друга причина може да има за тези цепнатини?
Обектите са офис сграда строена преди 15 месеца,панелен апартамент и 2 къщи на село,шпакловчикът съм аз,фаски са направени навсякъде,предварително запълнени с фугопълнител,след това армираща лента,резултатът го знаем. Според теб каква може да е причината?
Пух не се заяждам,искам да чуя и други предположения.
Нещо с техниката на шпакловка не е наред. Може да се случи инцидентно при слягане на сграда, движение на конструкцията (земетръс примерно) и подобни механични причини, но чак пък ВСИЧКИ фуги да пукат ... АБСУРД!

За лепилото, колегите имаха предвид, че периферията на картона, трябва де е добре закрепена/залепена. Ако напречната фуга "виси във въздуха" - подобни напуквания са си нормални.
ssmmaaa - специалист
Pooh написа:
nbr написа:
Тоест казваш, че сам съм си виновен? Винаги ли проверяваш в съседните магазини цената на това което купуваш?
Защото аз попитах човека, каза ми цена и започна работа. Не съм се пазарил...
Извинявам се. Може би подходих малко прибързано. Все пак да си кажа - за мен нормална цена за тази стена е 774лв. (43м²*18лв./м²) с включени материали. Няма проблем да се изтрие, ако противоречи на правилата.
Технологията на лепене вече е описана от колегите - разчертаване по пода и тавана - тогава е почти невъзможно да сбъркаш. Много по-важно е да няма незалепени участъци, отколкото проблемното "надуване". Вече казах - отклонението е в рамките на допустимото. Ако нямате предварителна уговорка за качеството, а и предвид факта, че не е поправено веднага - свиквайте - така ще си остане. Поправката е свързана с къртене на всичко и нов монтаж - преценете си дали си заслужава.
ssmmaaa написа:
Ако беше на едно място добре,но на 4 различни за мен не е съвпадение. Аз лично не бих го направил по този начин никога,защото не давам гаранция че няма да има спукано.
Каква друга причина може да има за тези цепнатини?
Обектите са офис сграда строена преди 15 месеца,панелен апартамент и 2 къщи на село,шпакловчикът съм аз,фаски са направени навсякъде,предварително запълнени с фугопълнител,след това армираща лента,резултатът го знаем. Според теб каква може да е причината?
Пух не се заяждам,искам да чуя и други предположения.
Нещо с техниката на шпакловка не е наред. Може да се случи инцидентно при слягане на сграда, движение на конструкцията (земетръс примерно) и подобни механични причини, но чак пък ВСИЧКИ фуги да пукат ... АБСУРД!

За лепилото, колегите имаха предвид, че периферията на картона, трябва де е добре закрепена/залепена. Ако напречната фуга "виси във въздуха" - подобни напуквания са си нормални.
Техниката на шпакловката
:?-работил съм при температури 20-30градуса,материала се бърка,след 5 минути се пребърква,стъклофазерната лента се полага в/у рядък материал веднага след това пак с материал. Изчаквал съм минимум 1ден преди да повтарям. Толкова за шпакловката.
Ако имаше улягания и др. движения щеше да има спукани ъгли и фабрични фуги.
KnauFer - специалист
В момента работя картон -лепене ,и техника е толко строг че, ако има отклонение 5-6 мм. ,монтажника си тргъва на момента ,изключително съм стресиран ,освен че не трябва стената да е крива,ами ако има 2-3 мм фуга в ъглите получени м/у листовете картон - пак лоши точки,глоби,гонене ... Добре че лепилото е перлфикс -бавно съхнещо ,влакнесто ,изключително кораво лепило за картон .
Важното при лепенето е ест. картона да е прав ,ако не е прав се пренарежда на равна повърност където да лежи ...
jekasus - майстор
KnauFer написа:
ако има 2-3 мм фуга в ъглите получени м/у листовете картон - пак лоши точки,глоби,гонене
Това като "грешка" как го обяснява тоя техник. Или толкоз хабер има.
15 метра стена пак ли ще я иска плътно? :-D
ivanovrg - специалист
е аз съм има случай-техника да мери с рулетка разстоянието между видите
и където е по голямо от изискването драска с молив
друг случай- проверяват дали са добре навити видите
ако някоя вири -глоба(1 лира)
минава -бележи-брои и глобява по лира на вида
stenmark - специалист
KnauFer написа:
В момента работя картон -лепене ,и техника е толко строг че, ако има отклонение 5-6 мм. ,монтажника си тргъва на момента ,изключително съм стресиран ,освен че не трябва стената да е крива,ами ако има 2-3 мм фуга в ъглите получени м/у листовете картон - пак лоши точки,глоби,гонене ... Добре че лепилото е перлфикс -бавно съхнещо ,влакнесто ,изключително кораво лепило за картон .
Важното при лепенето е ест. картона да е прав ,ако не е прав се пренарежда на равна повърност където да лежи ...
Това изискване не е лошо,но има едно доуточнение.Заплащането как е на надник или на кв.Би било интересно твоя техник да обясни каква е разликата във фугата в ъгъла или при събирането на картоните.По принцип нивелацията не може да има големи отклонения,докато мастара в една стена на лепене може да е ужас.По темата където се е получила разлика в средата.Според мен е имало на земята черта и когато картона е стигнал средата на стаята мастара му е почнал да бяга.Това се получава много често при лепене,но той не е продължил на мастар ами по чертата.
nbr - специалист
До къде стигнахме с майсторите...
Стената я изправиха. Шкурене на гипсокартона и по-дебела шпакловка в крайщата на стената. Сега се чудя къде беше идеята на гипскартона при положение, че е шпаклована изцяло... С трегера над прозореца беше същото. Нито вертикалната, нито хоризонталната част бяха както трябва. Та и там дебела шпакловка....Цената на материалите, който купувам се вдигна поради допълнителната шпакловка. Ако бяха си наредили гипскартона както трябва в началото, щяха да приключат по-бързо, а материалите щяха да са по-малко... Досега каквото сме говорили за цена на труда не съм го оспорвал, но ако решат да ми искат повече пари поради многото шпакловане мисля да ги отрежа. Прав ли съм?
Pooh - майстор
nbr написа:
... Досега каквото сме говорили за цена на труда не съм го оспорвал, но ако решат да ми искат повече пари поради многото шпакловане мисля да ги отрежа. Прав ли съм?
Прав си - който се е хванал на хорото - играе го до край. Договори ли сте една сума - хубава, лоша - това е положението. Още повече, ако по принцип "дооправят" работата си.
Важното е, нали знаеш ... :prost:
:wink:

Тема "Лепен гипсокартон 5м стена, 11-13мм изпъкнал в средата???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: