• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
Някой на ясно ли е как стои въпроса с вида на електроенергията, която трябва да плащаме - активна енергия или плащаме пълна мощност както в предприятията? Интересува ме как е по закон.

От друга страна цифровите електромери които сега масово заменят старите каква електроенергия отчитат?
gorgidanchev - специалист
няма електромер без диск вътре
darken_nz - специалист
По закон не мога да ти кажа не знам новите наредби .
Знам само ,че цифровите електромери отчитат и двата вида енергия .
http://www.bgaudio.org/modules.php?file ... =15&t=6853
(виж поста на Tisho,той също мисли така)
Нищо ,че са от аудио форум момчетата са много добри специалисти .
eceo - помощник
По закон домашните потребители заплащат замо активната енергия. Те консумират и реактивна, но е незначителна за ЕЕС. Самите електромери за активна енергия са настроени да отчитат само нея. Промишлените потребители имат и електромер за реактивна енергия, която се заплаща по определна таблица и при cosFI под 0,9 цените стават високи.
crez - майстор
gorgidanchev написа:
няма електромер без диск вътре
Жестоко се заблуждаваш, не подвеждай и другите. Всички елктронни електромери нямят механика в тях,всичко се изпълнява от микропроцесор,те са с вграден часовник програмиран дори да сменя зимното с лятно време. Някъде имах принципната схема и ако я намеря ще я постна. Конструирани са перфектно и не подлежат на външна манипулация, освен с подмяна на определени съпротивления по платката но и за това е помислино, паметта отчита 30 външни намеси по него по вид и времетраене. Механичния като го вържеш по определен начин върти обратно, а на дисплея на този излиза един знак минус,но продължава да натрупва показанията.
romanpm - майстор
Благодаря! :) Инфото е добре дошло защото наскоро ми го "сложиха" ,та да знам ! :o
Ако се появи схемичка - няма да е зле ! :-D
crez - майстор
Ето виж тук ако нещо ти помогне:
http://lamer.com.ua/sposob.htm#1
pavelari - майстор
Колеги, целта на въпроса беше друга. До тук е съществен само отговора, че по закон трябва да плащаме активна енергия. Остава някой да каже новите електромери които се монтират от енергото и ни карат да плащаме по техните показания КАКВО МЕРЯТ ? Активна или пълна мощност... И след това ще Ви кажа нещо интересно
romanpm - майстор
Благодаря ! :)
Схема няма , а това което се предлага е за намаляване на отчитането издиша първо с признатия недостатък че трябва сам да си запояваш елементите / а, това е ВЧ / и второ ВЧ връщане на енергия като опция съществува в набора инструменти на електромера :)Абе то се е видяло , ще се търсят алтернативи :prost:
Лъчезар - специалист
pavelari написа:
Колеги, целта на въпроса беше друга. До тук е съществен само отговора, че по закон трябва да плащаме активна енергия. Остава някой да каже новите електромери които се монтират от енергото и ни карат да плащаме по техните показания КАКВО МЕРЯТ ? Активна или пълна мощност... И след това ще Ви кажа нещо интересно
без значение, битов абонат консумира прекалено малко, за да става въобще на въпрос
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Цифровите електромери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: