Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
jekasus - майстор
marian1 написа:
Виждал съм таван, на който през латекса си личаха профилите и винтчетата.
Ръжда.
bulhomes2 - майстор
Не е ръжда. Някой по-специалист в картоните да каже, но нито е ръжда, нито е от пушек. Бих казал, че е мухъл. Получава се, когато плочата на тавана е неизолирана и неотопляема. В къщи съм така и се получава без да се пуши вътре. На вилата (при въпросния таван) не се получава, защото над него има още един отопляем етаж. Студената плоча чрез държачите прави ЦД-тата и видиите най студени в тавана и там е най-благоприятно за конденз и от там - мухъл.
jekasus - майстор
Където конденз, там и влага.

Прикачен файл

1111111111111111111.jpg
bulhomes2 - майстор
jekasus, туй сигурно е при джакузито, като гледам зеления картон и плочките :-D :partyman: Гледай сега как ще ме бие жената, че съм снимал и показвам пред толкова хора тавана, за който постоянно ми мрънка да оправя.... Ще го оправя един ден...
Прикачен файл:
IMG_0165.JPG
Прикачен файл:
IMG_0168malka.jpg
Прикачен файл:
IMG_0168.JPG
jekasus - майстор
Даже фабричните снадки на листове се виждат :?
Иначе и на моя снимка профила отстрани е чист, неръждясал.
Що не човъркнеш една рапидка :-D , да я видиш дали ръждясала. Поне като попадна на такъв таван, да отметна излишни предположения.
Ще мълчим и няма да казваме на жена ти за рапидката :lol:
bulhomes2 - майстор
Да бе да. И освен латекс да търся шпакла, кутийка и гипс за ремонта... Тани ми обяснява веднъж, че е от студената плоча. Тук има толкоз картонджии, дето знаят.
vasikata - специалист
Ще има ефект така изградена ветилация, не се притесняваи. По решетките се събира прах при всички положения, щом смучат се цапат. Ако искаш да смучат равномерно трябва да сложиш решетки с жалюзи с които се регулира количеството въздух.
bulhomes2 - майстор
bulhomes2 написа:
... За еднаквото смучене от розетките може да се ползват такива с бленди.
fox_vt - майстор
Колко квадрата е тва помещение?За еднакво смучене има смисъл да се мисли само ако е над 20 кв така или иначе и една дупка да има пак ще събере де що има дим и т н .Освен ако не се съберете 3 маси да играете 4 ка белот и още 10 човека зрители всики пушачи :-D
bulhomes2 - майстор
40 квадрата е. Случвало се е и над 20 човека да са вътре.

Тема "Може ли без въздуховоди над окачения таван?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: