Всички въпроси за вилата.
swot - специалист
Здравейте колеги! За много години на всички, с пожелание за много успехи през новата 2013!!! :partyman:
Имам едно питане, надявам се да съм уцелил правилният раздел. На вилата имаме изградена водомерна шахта, но когато баща ми я е правил не е съобразил подпочвените води. Резултатът е, че целогодишно шахтата се пълни с вода, даже понякога плуват и жабоци :-D Шахтата е от излят бетон. Въпросът ми е има ли някакъв начин да се изолира шахтата, за да спра водите?
big_death - специалист
Копаеш около шахтата ,отвеждаш с тръбопровод където пожелаеш , насипваш с филц около шахтата , и заравяш тръбата !
stiv1961 - майстор
big_death написа:
отвеждаш с тръбопровод където пожелаеш
само наклона на тръбопровода да не е обратен :-D
tinalex - специалист
Това с дренажа е подходящо,ако има денивелация.Ако няма,както съм аз,можеш да направиш като мен.Стои си пълна с вода и ако потрябва да ми е сухо източвам водата с помпа за шадраван за 25лв-качва на 60см височина.
swot - специалист
@tinalex, ние по принцип така правим, само че с помпа за мръсна вода, но вече ме дразни...
big_death - специалист
Тогава в този случай :? си свиркаш и си остудяваш бирата :-D
tinalex - специалист
big_death написа:
Тогава в този случай :? си свиркаш и си остудяваш бирата :-D
:-D
Svetoslavoff1 - майстор
"Когато отваряте нова тема или задавате въпрос, изберете по възможност кратко заглавие, максимално добре характеризиращо естеството на темата. Не озаглавявайте темите с безсмислени заглавия, като "Въпрос" ,"Моля за съвет","Помогнете" или "Имам проблем". - от правилата на форума
Не съм моди и не го приемай като упрек, но с по-точно заглавие би улеснил някой с подобен проблем, ако търси помощ. Нали затова сме тук - да си помагаме:)
Ако е от високи подпочвени води, май само дренаж е спасението.
Успех!
swot - специалист
Приемам забележката! :wink:

Тема "Малко помощ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: