Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pesholong1958 - специалист
Здравей!В Сливен тия датчици ги има за по 10лв. и не се нуждаят от допълнителен товар.Чисто и просто сензора затваря едно реле,и аз дори съм вързал GSM като СОТ.Само има един недостатък-захранването му е 22в. и са нужни 20-тина батерии за захранване защото го използвам вън.Върши ми съвършенна работа.
8180 - майстор
pesholong1958 написа:
Здравей!В Сливен тия датчици ги има за по 10лв.
Я, малко инфо, ако може, моля.
lov - майстор
pesholong1958 написа:
Здравей!В Сливен тия датчици ги има за по 10лв. и не се нуждаят от допълнителен товар.Чисто и просто сензора затваря едно реле,и аз дори съм вързал GSM като СОТ.Само има един недостатък-захранването му е 22в. и са нужни 20-тина батерии за захранване защото го използвам вън.Върши ми съвършенна работа.
Кондензаторен делител на напрежение и си в джаза с директно захранване от мрежата.
Преди години от Илиенци на едро ги взех по 7 лв.
SUZUKI - напреднал
Купих си от светомаркет такъв ключ и работи 3 месеца, като всичко Китайско.
Сега ще пробвам с плафон с датчик за движение, дано изкара по дълго.
agj - майстор
Та в крайна сметка този датчик :Изображение
ще може ли да работи с тези халогенни крушки Изображение :?:
velas - специалист
Да, ако мощността на крушката е над минималната за датчика.
kalpev - специалист
SUZUKI написа:
Сега ще пробвам с плафон с датчик за движение, дано изкара по дълго.
Със сигурност ще изкара, ако имаш късмет.
Над входната врата на нашия блок инсталирахме плафон с датчик, който да светва като приближиш към входа вечерно време, за да може да си уцелиш ключалката. Изключва няколко секунди след влизането, достатъчни да се намери ключа за самото стълбищно осветление. Плафонът не е нищо особено като марка, домоуправителя го купи от магазин "Немски". Работи вече 3 години без никакви засечки. Даже и крушката не му е сменяна още.
Колеги да споделя моята неволя. Сложих си плафон с датчик в антрето (китайски - http://www.xsfdianzi.com/en/products_see.asp?did=2679). На него пише, че се ползват 2х11w крушки, което ме наведе на мисълта, че е оредназначен за енергоспестяващи или лед. Купих си 2х лед. Е27 120 led 3528 SMD - по 5.5-6 W едната - http://www.ebay.com/itm/E27-Screw-Socke ... 4ac04b24a1
Едната крушка свети а другата мъждука. Размених им местата - пак същото. След разговор с китайците (за крушките) те ми пратиха заместител на тази, която не светеше нормално, но с него ефекта пак беше същия - мъждукане. В крайна сметка установих, след като си купих още 1 крушка от същите, че проблемът е в крушките. Само 1 от тях свети нормално във всяка от двете фасунки, а другите 3 мъждукат независимо в коя фасунка на плафона са сложени. Писах им и те ми казаха, че са само дилър на завода и не могат да ми помогнат относно електрическата част - то и вината не беше тяхна.
Извод: едната крушка от 4-те е по-различна от другите с нещо (не и на външен вид!) и това я кара да работи нормално, а другите не могат (на нормално осветително тяло работят всичките!).
Въпрос: Как да разбера с какво тази крушка е по различна от останалите, за да си търся точно такава.
Не е вариант да я разглобия, че не се знае дали после ще работи :). Мога ли да замеря нещо по нея, което да ме ориентира за разликата с останалите.

Тема "Сензор за движение-осветление за коридир???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: