Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте, наскоро си купих съдомиялна машина втора употреба. Добре запазена, всичко шест, но се оказа че на входния маркуч трябва да има някакъв ел. клапан aqua stop, който при мен липсва. Намерих такъв клапан от пералня мисля че е, и го монтирах, но при съдомиялната маркуча за чистата вода, за мръсната вода и кабелчето за управление на въпросния клапан са мушнати в един по-голям гофринан маркуч, и там има също някакво маркученце около Ф5 мм. Въпросът ми е за точно това маркученце за какво служи, и къде да го дяна. Да го запуша ли, или да го оставя отпушено, или да си търся оригинален aqua stop от съдомиялна с такова маркученце. Благодаря ви предварително, ако някой, който се е сблъсквал с такова нещо може да помогне.

Прикачен файл

aqua stop.jpg
намерих в немски сайт aqua stop клапан като резервна част, вижда се маркучето, но не казват за какво служи.
aqua stop.jpg (7.9 KиБ) Видяна 1564 пъти
petkomz - специалист
Да не би да е за изплакващ или миещ препарат?! :?
четох на някои модели има защита от преливане на водосъдържателя, по-скоро да е това, но не зная.
Монтирах обикновения ел. клапан и запуших маркучето. Пуснах съдомиялната но не можа да измие чиниите, явно водата не и стига. Сега ще пробвам с отпушено маркуче, но ще го наглеждам, че да не наводня комшиите :-D

Тема "Въпрос за "aqua stop" клапан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: