• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 43
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Pooh - майстор
bagera1 написа:
ето и моите въпроси към специалистите
апартаментът е панелен, с вътрешна изолация на външните стени от стиропор а от горе има някакви плочи
изолацията е "фабрична"
как да захвана УД профилите към стените( към плочите или по някакъв начин към панела)
как да направя такъв таван :?
или по точно трите канала
Изображение
С дюбели.
Сега малко по-сериозно. Това не е операция за любител-новак, но ако твърдо държите да се упражнявате - ще се опитам да изровя малко снимки - лятото правих такива ивици, че даже и със завои.
Като цяло идеята е да направиш една широка ивица, която после да разделиш с 2 кутии, така че да се получат 3 тънки и еднакви ивици. Внимава се много с размерите и нивелирането - разликите си личат много и дразнят окото.
bagera1 - специалист
Pooh написа:
Като цяло идеята е да направиш една широка ивица, която после да разделиш с 2 кутии, така че да се получат 3 тънки и еднакви ивици. Внимава се много с размерите и нивелирането - разликите си личат много и дразнят окото.
и на мен ми се въртеше такова нещо в главата
само се чудя как да захвана широката ивица за де на по-голяма височина от тавана
може би някъде на скарата- с двоина скара мисля да е

и ако може съвет за УД-то за този тип стени
Здравейте и от мен,
отдавна чета този форум, но все поради една или друга причина се възспирах да публикувам мнение и въпроси в него.

И след като вече имам конкретен въпрос, чийто отговор не откривам четейки форума,
събрах смелост да отправя тази своя питанка. Та за какво иде реч:

Колко е максималното разстояние при монтаж на тавани със скрито осветление,
в което ГК може да се остави без конструкция. Т.е. от полата до челото.
Или е задължително да се пуснат ЦД профили до челото? Това ми е въпроса.

Благодаря предварително.
Тани - модератор
Зависи дали има извивки, от дължината и дали е захванато в двата края , какъв профил слагаш на челото! Дяй конкретен въпрос с размери, за да ти бъдем максимално полезни! А и защо ти е да го издаваш максимално? В общия случай се прави около 10 см и става без профили.
jekasus - майстор
sstoyanov1961 написа:
Здравейте и от мен,
отдавна чета този форум, но все поради една или друга причина се възспирах да публикувам мнение и въпроси в него.

И след като вече имам конкретен въпрос, чийто отговор не откривам четейки форума,
събрах смелост да отправя тази своя питанка. Та за какво иде реч:

Колко е максималното разстояние при монтаж на тавани със скрито осветление,
в което ГК може да се остави без конструкция. Т.е. от полата до челото.
Или е задължително да се пуснат ЦД профили до челото? Това ми е въпроса.

Благодаря предварително.
Зависи от дължината на второто ниво от стената - ако премине 40 см, вече трябва да се укрепва към тавана.
Понеже не съм виждал такова "извращение" не държа да съм сигурен в думите си(има и други варианти :-D ).
Тани - модератор
Не е задължително към тавана! Може CD профилите на долното ниво да продължат до челото. Но и аз не съм виждал "такова извращение" :partyman:
jekasus - майстор
Тани написа:
Не е задължително към тавана!
Ние обичаме да е здраво като мовзолеят на Г.Д. нищо че Кнауф имат варианти на тавани без директни окачвачи :-D :partyman: (мързи ме да видя за максималния размер :-D )
Pooh - майстор
Швабата казва - само картон - до 10см. Както обикновенно се случва по нашите земи - ние знаем по-добре, но без укрепване ... повече от 15см. си е риск без особен смисъл.

Прикачен файл

Konzoli.JPG
Konzoli.JPG (114.54 KиБ) Видяна 5704 пъти
marto - специалист
bagera1 написа:
как да направя такъв таван :?
или по точно трите канала
Изображение
Прави се с опит или като си извикаш майстор !! :-D
И може да се получи нещо такова:

Изображение

Изображение